Győr+
2012.11.12. 12:23

EP-képviselők tartanak vitafórumokat Győrben és Szombathelyen

Novemberben két nyugat-magyarországi városban, Győrben és Szombathelyen rendeznek vitafórumot európai parlamenti (EP) képviselők részvételével, hogy az EP tevékenységéről tájékoztassák az állampolgárokat - közölte az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint november 23-án Győrben Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) néppárti képviselő, november 30-án Szombathelyen pedig Deutsch Tamás (Fidesz) néppárti EP-képviselővel beszélgethetnek az érdeklődő állampolgárok és szakértők.

A vitafórumok célja, hogy az emberek közvetlenül kapjanak információt az Európai Parlament tevékenységéről, és lehetőségük legyen a mindennapi életüket érintő uniós kérdések megvitatására – hangsúlyozták. Kiemelték, a győri fórumon az európai uniós gazdaságpolitika irányáról beszélhetnek az érdeklődök, a szombathelyi vitafórum témája pedig: Több Európát, kevesebb pénzből.

A fórumokhoz kapcsolódóan az EP tájékoztatási irodája pályázatot hirdetett a régióban tanuló 16-18 éves középiskolásoknak és kommunikáció, illetve médiaszakos egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak – írták. Közölték, a pályázat keretében a fiataloknak egy videóban kell bemutatniuk olyan sikeres projekteket, amelyek uniós források felhasználásával valósultak meg a régiójukban.

A felsőoktatási hallgatók nyereménye egy háromnapos brüsszeli tanulmányút, a győztes középiskolás csapat iskolája pedig részvételi lehetőséget kap a strasbourgi Euroscola-programban, amelynek keretében európai fiatalok megvitathatják nézeteiket Európa jövőjéről – olvasható a közleményben.

(MTI)