Hirdetés

Energetikai korszerűsítések Töltéstaván

Győr+
2020.01.10. 13:44

Közel 15 millió forint európai uniós támogatás segítségével energetikai beruházást hajtottak végre Töltéstava községben a Széchenyi 2020 program keretein belül. a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával. A TOP pályázat megvalósítása során napelemes rendszer került a közös önkormányzati hivatalra és a települési sportöltözőre, valamint energiahatékonysági beruházás valósult meg a Napraforgó Óvodában.

Hirdetés

Töltéstaván számos középület tulajdonosa és fenntartója az önkormányzat, a faluban többek között általános iskola, óvoda, közösségi ház, közös önkormányzati hivatal és sportöltöző is működik. Az aktív közösségi élet, a növekvő lakosságszám, azon belül is a növekvő gyermeklétszám miatt elengedhetetlen ezen épületek korszerű és rentábilis működtetése.

A pályázat keretében három épület: a közös önkormányzati hivatal, a sportöltöző, valamint a Napraforgó Óvoda energetikai korszerűsítése történt meg. A környezetvédelmi szempontok előtérbe helyezése és a jogszabályoknak való megfelelés mellett, a fenntartható és rentábilis működtethetőség elérése volt az elsődleges cél.

Hirdetés

Az önkormányzat által a korábbi években megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően a projektbe bevont épületek mindegyikén történt már energiafelhasználást optimalizáló beruházás, így a jelen projekt során a hiányzó elemek megvalósítására került sor.

A közös önkormányzati hivatalon és a sportöltözőn napelemes rendszereket telepítettek, míg az óvodában a nyílászárókba hőszigetelő üvegek kerültek, és elkészült az új födémszigetelés is.

A projekt hozzájárul az érintett épületek fűtési és világítási energiaigényének, költségeinek optimalizálásához, a károsanyag-kibocsátás jelentős redukálásához, és a település környezetterhelő hatásainak csökkentéséhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat konzorciumi partnerségében valósult meg.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés |
likeold
a fb oldalunkat