Hirdetés
Győr+
2012.06.05. 16:00

Emlékoszlopot avatnak Győrben az 1809-es kismegyeri csata akadémista hősei tiszteletére

A Napóleon elleni 1809-es kismegyeri csata győri akadémista hősének emlékezetére emlékoszlopot avatnak pénteken (június 8.) délelőtt 9 órakor a győri Széchenyi István Egyetem központi kampuszán.

Hirdetés

Az alkotást Lebó Ferenc szobrászművész készítette, a győri egyetem, a város, Simon Róbert Balázs alpolgármester, a Megyei Jogász Egylet és a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület anyagi támogatásával. Az emlékművet dr. Szekeres Tamás rektor, Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere és Keserű Barna Arnold joghallgató avatják fel.

Hirdetés

Az Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának Deák termében 9026 Győr, Áldozat u. 12.) tudományos konferenciát tartanak. Dr. Szalay Gyula dékán megnyitója után az 1809-es magyarországi hadjáratról és a győri csatáról, az újabb kutatásokról, a magyar huszárság ruházata, fegyverzetéről és a parancsközlő hangszerek szerepéről, a nemesi felkelés jogi szabályozásáról, az 1809-es győri csata helyi kultuszáról, a történelmi emlékezetről tartanak előadásokat a témakör kutatói.

A konferencia időtartama alatt a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon megtekinthető lesz Győr Megyei Jogú Város Levéltárának “Franciák Magyarországon, 1809.” című tárlata.

Oxygen Hírügynökség

likeold
a fb oldalunkat