Hirdetés
Győr+
2012.04.13. 22:55

Emlékező sorok – Elhunyt Bakács László

Életének 37. évében elhunyt Bakács László újságíró, tv-szerkesztő, a Hír TV győri munkatársa.

Hirdetés

Pénteken este meghalt Bakács László. Úgy tudjuk, tévét nézett otthonában, amikor lefordult a székről és életét vesztette.

Bakács László, a hihetetlen munkabírású újságíró a Hír TV munkatársa, győri szerkesztője volt. A Győrplusz című hetilapban is rendszeresen találkozhattak írásaival az olvasók. Szerkesztője volt a nyugathír.hu internetes portálnak is.

Döbbenetesen korán, 17 évesen kezdett el sportot írni. Megszállottja volt az újságírásnak éppúgy, mint a sportjátékoknak.

Amit a legtöbben becsültek benne, a tudatos, elszánt önépítkezés volt. Folyamatosan képezte magát, rengeteg témában szerzett önerejéből jártasságot.

A Kisalföld sportrovatában dolgozott, majd a pártpolitikával jegyezte el magát, két évig önkormányzati képviselőként is beleszólt a közügyekbe. Öntörvényű ember lévén határozottan képviselte nézeteit, szembeszállt Csurkával, elvált a párttól, jobboldali elkötelezettsége megmaradt.

Kiszámítható ember volt, karcos politikai publicisztikái nem mindenkor arattak feltétlen sikert. Kendőzetlen stílusa sokszor indulatokat váltott ki. Nem szerette a kettős beszédet, esetenként harcias volt, de mindig hitt abban, amit elmondott vagy leírt.

Dolgozott a városi televíziónál, a tévé mellett végleg elkötelezte magát, haláláig a Hír Televíziót szolgálta. Az írásról azonban soha nem mondott le.

Kollégái közül azok is szerették, akik nem osztották politikai nézeteit. Mindig mindenkinek önzetlenül segített, megosztotta azokat az információkat, amelyhez hozzá tudott jutni, de az általa képviselt orgánumokat soha nem árulta el.

Akik nem ismerték, talán nem tudták róla, hogy kitűnő humora volt. Saját eszmetársainak szánt kritikáit gyakran a humorba csomagolva adta át.

Sokat tett a városért, ahol élt, s amelyet nagyon szeretett.

Élete volt a munka, nem nyaralt, nem pihent, nem kapcsolódott ki, nem állt meg. Megbecsülte azt a pályát, amit saját tehetségével kiküzdött magának.

A megrendülés pillanataiban csak azt tudjuk írni: emlékét kegyelettel megőrizzük.

Szervusz Laci, már most is hiányzol.

gyorplusz.hu

Fotó: Matusz Károly

Hirdetés