Hirdetés
Győr+
2018.12.07. 13:52

Eltűnt villanyszerelő: továbbra is rács mögött a gyanúsított

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2019. március 11. napjáig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnése kapcsán több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak.

Hirdetés

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását továbbra is megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását indokoltnak látta figyelemmel arra, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén az eljárás során elérhetetlenné válna, így különösen elszökne vagy elrejtőzne.

A bíróság a letartóztatás meghosszabbítását ugyancsak indokoltnak látta az eljárás nehezítésének veszélyére tekintettel. E körben a bíróság álláspontja az volt, hogy bár a bűnügyi felügyelet elrendelésének lehetősége a szökés veszélyére tekintet nélkül fennállt volna, ugyanakkor a bíróság nagyfokú eljárás nehezítésre irányuló tevékenységet feltételez a gyanúsított oldalán. Erre tekintettel pedig nincs lehetőség arra, hogy a gyanúsított távozzon az otthonába.

Hirdetés

A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, míg védője fellebbezést jelentett be.

 

 

Győri Törvényszék

 

likeold
a fb oldalunkat