Hirdetés

Elsőre második

Fotó: gyor.katasztrofavedelem.hu
katasztrófavédelem
2019.10.07. 14:11

Szombaton rendezték meg Salgótarjánban az önkéntes mentőszervezetek első országos szakmai vetélkedőjét. A versenyen negyvenöt szervezet képviseletében mintegy kétszázharmincan vettek részt.

Hirdetés

A versenyszámok a hazánkban előforduló katasztrófatípusokra épültek. Az egyes feladatok témáját a viharkárok (szivattyúzási feladat), az árvízi védekezés (homokzsákolás, világítás telepítése), az életmentés (romosodott épületből személy mentése kötélpályán) és a katasztrófák következményeinek felszámolása (tíz elemből álló akadálypálya) adta.

A mentőcsapatoknak a Tó-strand körül kialakított pályákon (kárhelyszíneken) kellett számot adni tudásukról.

Hirdetés
Fotó: gyor.katasztrofavedelem.hu

Győr-Moson-Sopron megyét a Szigetköz Járási Mentőszervezetből Ásványráró ÖTPE, Hédervár ÖTE, Rajkai Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr és Természetőr Egyesület, valamint a Mosonmagyaróvári Önkéntes Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület képviselte. Az első országos vetélkedő győztese Zala megye csapata lett.

A második helyen a megyénket képviselő Csáki Károly, Peredi László, Bredák Szilárd, Beke Áron, Lévai Zsolt, Tóth Ferenc, Rozs Erik, Puszter Richárd alkotta csapat végzett. Nagy öröm számunkra, hogy megyénk csapata az alapos felkészülést követően a II. helyezést érte el az országos megmérettetésen.

Gratulálunk a Szigetköz Járási Mentőszervezet csapatának a sikeres szerepléshez, amellyel tovább öregbítették megyénk hírnevét!

További fotókat az eseményről ide kattintva láthatnak.

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem |
likeold
a fb oldalunkat