Élő adventi kalendárium Gyárvárosban

Győr+
2022.11.30. 12:17

Hogy megkönnyítsék és megszépítsék a Karácsonyvárást, gyárvárosi lokálpatrióták idén is belefogtak, hogy megszervezzék Gyárvárosban az "élő adventi kalendárium" játékot.

Az adventi kalendáriumok mintájára december 1-24. között újabb és újabb fények gyúlnak fel egy-egy gyárvárosi lakás kidíszített ablakában. Karácsonyhoz közeledve egyre több ablak világít majd 17 és 22 óra között. Az ablakokban feltüntetik azt a számot is, amelyik napon az adott ablak „kinyílt”, azaz kivilágították.

A látványos ablakdíszek mellett plusz meglepetésekkel is készülnek a szervezők:

– a decemberi szombatokon (december 3-án, 10-én, 17-én) és Mikulás napján (december 6-án) 17 órakor, a fények felgyulladásakor a házigazdák vendégül látják az odaérkezőket

– Szenteste (december 24.) délutánján 17 órakor a Mátyás téren a templom előtt a résztvevők együtt várhatják a legutolsó szám felgyulladását, akiket aztán szerény szeretetvendégségre invitálnak

Akik kedvet kaptak a játékhoz, azok csatlakozzanak a Gyárvárosi Advent Facebook-csoporthoz! Itt mindennap kitesznek egy térképrészletet, és megadják az utca nevét is, ahol aznap a következő számot megtalálják.

Hogy azok is tudjanak játszani, akik nem Facebook használók, azoknak a templom árkádja alatt található hirdetőfalra tesznek ki egy kalendáriumot, ahol minden nap elolvashatóvá válik a cím, ahol aznap gyulladnak fel a fények.

A díszítmények január 6-ig, vízkeresztig lesznek láthatók.

Kapcsolódó témák: #advent | #fények | #Gyárváros | #karácsony |