Győr+
2011.09.30. 12:48

Ellenfélből lett csapattárs a csupaszív szélső

A Győri Audi ETO KC három világklasszissal erősített nyáron, a Rába partjára költözött Heidi Löke és Andrea Lekic mellett Jovanka Radicevic is. A montenegrói jobbszélső a Bajnokok Ligája vasárnapi rajtja előtt nyilatkozott lapunknak.

A Győri Audi ETO KC vasárnap megkezdi szereplését a nemzetközi kupaporondon. Konkoly Csaba együttese vasárnap 15 órakor Dániában, a selejtezőből főtáblára jutott Randers otthonában lép pályára. A zöld-fehérek minimális célja a döntőbe jutás a Bajnokok Ligájában, de a klubnál nem titkoltan mindenki azon dolgozik, hogy a szezon végén a győriek emelhessék a magasba a győztesnek járó trófeát. A csapat három világklasszis játékossal erősödött nyáron, Heidi Löke, Andrea Lekic és Jovanka Radicevic csatlakozott a győriek egyébként is erős keretéhez. Közülük a villámléptű jobbszélsővel, Jovanka Radiceviccsel beszélgettünk a BL-rajt előtt.

A 24 éves montenegrói válogatott sportoló tizenkét évesen kezdett el kézilabdázni a Buducnost Podgoricában, és Győrbe igazolásáig nem is játszott más klubban. Tehetsége hamar megmutatkozott, mindössze 15 évesen bemutatkozhatott a felnőttek között is. Érdekesség, hogy kiskorában inkább focizni szeretett volna, de a kézilabdaedző édesanya legnagyobb örömére – kellő lehetőség hiányában – végül jelenlegi sportágánál kötött ki.

– Európa egyik legnagyobb klubja a győri, így nagyon örültem a megkeresésnek. Kikértem korábbi magyar csapattársaim és volt edzőm, Zsiga Gyula véleményét is, és tőlük is jókat hallottam a körülményekről, így nem gondolkodtam sokat, elfogadjam-e az ajánlatot. Eddig mindennel elégedett vagyok, szinte otthon érzem magam. Tetszik, hogy sokakat érdekel a kézilabda, és mindig rengeteg néző van a mérkőzéseinken. A város is szép, és örömmel láttam, mennyi fesztivált rendeztek a közelmúltban, bár sok szabadidőm nem marad az edzések között. Úgy érzem sikerült beilleszkednem, jó a hangulat és a csapategység is, ami rendkívül fontos a sikerhez – mesélt első benyomásairól Jovanka Radicevic, aki ellenfélként már ismerte a Magvassy Mihály Sportcsarnok hangulatát. Pályafutása egyik legnagyobb sikerét éppen Győrött ünnepelhette, amikor 2006-ban városunkban lett KEK-győztes a Buducnost Podgorica tagjaként. 2010-ben megismételte teljesítményét, a dán Kolding elleni finálét követően ismét aranyérem került a nyakába.

A csapat a jól sikerült felkészülési időszakot követően már túl van öt bajnoki mérkőzésen is. Az igazi erőpróba azonban most kezdődik a hazai színtéren évek óta egyeduralkodó győriek számára.

– Magyarországon ugyan nincsenek olyan kemény ellenfeleink, mégis fontos mérkőzések voltak ezek számunkra. Lehetőségünk volt összecsiszolódni, taktikai variációkat gyakorolni, és ez sokat érhet a jövőben. Hozzáteszem, ezzel együtt a magyar bajnokság jóval erősebb, mint a montenegrói, ahol az egyetlen, kiemelkedő klubhoz képest jóval nagyobb a többiek lemaradása. A Bajnokok Ligájával kapcsolatban optimista vagyok, de nem szeretek jóslatokba bocsátkozni. A maximumot kell adnunk, minden mérkőzésen az első perctől az utolsóig harcolni fogunk, remélem, ez elég lesz az előrelépéshez. Szeretném én is a tudásom legjavát nyújtani, még tovább fejlődni, és minél többet segíteni a csapatot a sikerhez vezető úton – fogalmazott a jobbszélső, aki szükség esetén beállósként is bevethető.

Jovanka Radicevic hamar belopta magát a szurkolók szívébe, fanatikus, ellentmondást nem tűrő szélsőjátéka és jellegzetes, kitörő gólöröme sokakkal megszerettették az új igazolást.

– Sokan kérdeznek arról, miért ünnepelek úgy a gólok után, de erre nincs igazi magyarázat. Ez belülről jön, élvezem ezeket a pillanatokat, és a gólöröm még tovább motivál. Úgy érzem, a csapattársaimat is magával ragadja, az ellenfeleket pedig tovább demoralizálja – vallott az ünneplés hátteréről Jovanka Radicevic, akivel Andrea Lekic segítségével beszélgettünk. A két játékos a pályán kívül is sok időt tölt együtt, hiszen mindketten egyetemre járnak, és közösen tanulnak, már amikor a szoros menetrend engedi. Az összhang másban is megmutatkozott, az interjú közben a norvég televízió munkatársa Heidi Lökével és Katrine Lunde-Haraldsennel készített riportot. Radicevic és Lekic természetesen azonnal beugrott a társak nyakába a kamera elé, bizonyítva, hogy a jó hangulat és a csapategység nem csak szólamok a Győri Audi ETO KC-vel kapcsolatban.

Lakner Gábor