Győr+
2012.09.24. 14:00

Elkezdődött a lombgyűjtés Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. városüzemeltetési üzletágának folyamatos munkát ad az elmúlt időszak szélsőséges időjárása.

Az utóbbi hat hétben városunkban alig volt csapadék, a nyárias meleg mellett szeptember elején még éjszakára sem hűlt le jelentősen a levegő. Ilyen szárazság mellett veszélybe kerülnek a közterületi növények, amiket a társaság az utóbbi időben folyamatos, napi szintű öntözéssel próbál életben tartani. A munkát éjszakára és a kora reggeli órákra időzítették. Idén hamarabb kezdődött a falevelek hullása is, emiatt a GYŐR-SZOL Zrt. már szeptember elején megkezdte a lakótelepi övezetekben lévő Platán fasorokkal beültetett utcákban a lombgyűjtést. A munka során kiemelten kezelik a belvárosi parkokat, ugyanakkor immár a tömegközlekedési útvonalak mentén is találkozhatunk a lombszívó gépekkel.

 

A törődés és gondoskodó öntözés eredménye szemmel is jól látható hívja fel a figyelmet többek között Kun Ferenc, a győri Golden Ball Club Hotel és a Romantik Hotel Schweizerhof igazgatója:

– A nálunk megszállók nagyra értékelik Győr virágdíszítését, például a Király utcába kihelyezett virágoszlopokat rendre dicsérik a vendégek- mondta el az igazgató.

A minap a honvéd ligetben beszélgettünk Benke Erzsébettel, aki a sok szép virágnak köszönhetően barátságosabbnak tarja a városunkat. Két busz közötti átszállási idejét töltötte a Városház téren Fazekas Teréz, aki a virágzó rózsákat dicsérte. A Bisinger parkban, a játszóhajónál találkoztunk a német származású Melanie Leicht-tel, aki a gyermekét hozta ki a népszerű közösségi helyre. Mint mondta: gyönyörűek a virágok, az öntöző autóval többször is találkozott, a játszótér pedig szerinte tiszta és rendezett.

 

Oxygen Hírügynökség