Hirdetés
Győr+
2012.02.22. 10:48

Elkészült, de nem használható a győri kórház helikopter leszállója

Tavaly év végére elkészült a győri Petz Aladár kórház modern, új helikopter-leszállója. Használni azonban nem lehet, mert a jogszabályok megváltoztak, és a légügyi hatóság még nem adta ki a szükséges engedélyt- írja az o2gyor.hu

Hirdetés

Az új leszállópályát már harminc kilométeres távolságból látják a pilóták a speciális lámpáknak köszönhetően. Ám a legfontosabb az, hogy a súlyosan sérült betegek gyorsabban jutnak a speciális ellátáshoz az új leszállópálya segítségével.

Hirdetés

A légi mentők szerint az idén érvényes jogszabály nem életszerű feltételeket teremtett azzal, hogy ötöd osztályú reptérré minősítette a helikopter leszállóhelyeket, és így az engedélyezési eljárás rendkívül összetett és hosszadalmas.

Az intézmény vezetői ígéretet kaptak arra, hogy nem húzódik hónapokig az ügy és néhány héten belül használható lesz az új pálya, mondta el a Győr+ rádiónak Dr. Skaliczky Zoltán , szervezési igazgató.

Hozzátette: jelenleg nappal száll csak a helikopter a korábbi pályára, az udvarra, s utána még kétszáz métert kell vinni a szabad ég alatt a beteget, mire beér az adott osztályra..

Biztonságosabb az új leszálló pálya, hiszen nem az épületek között kell a pilótának letennie a helikoptert, hanem a környék legmagasabb pontján tud leszállni, mondta a szervezési igazgató.

Oxygen Hírügynökség

likeold
a fb oldalunkat