Győr+
2011.09.20. 12:41

Elkészült a Kisalföldi Tudástár: 67 ezer dokumentum vált online-közkinccsé

Elkészült és működik a Kisalföldi Tudástár internetes portál, amelyen 67 ezer dokumentum vált közkinccsé. A felületen helyet kaptak a helyismereti anyagok, elérhetővé vált a Győr-Moson-Sopron megyei Wiki, amely a Wikipédiához hasonlóan ismeretterjesztő szinten szócikkeket tartalmaz.

Horváth József, a megyei könyvtár igazgatója közölte, a Kisalföldi Tudástár közös felülete három, megyénkben működő könyvtárnak: A Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárnak, a csornai Városi Művelődési Központ és Könyvtárnak, illetve az MTA RKK NYUTI Határ Menti Területfejlesztési Szakkönyvtárának.

A 67 ezer új dokumentum leírást tartalmazó Kisalföldi Tudástárban helyet kaptak a helyismereti anyagok, elérhetővé vált a Győr-Moson-Sopron megyei Wiki, amely a Wikipédiához hasonlóan ismeretterjesztő szinten szócikkeket tartalmaz.

A megyei Wiki a térség településeiről, a községek nevezetességeiről, jeles személyiségeiről, kulturális hagyományairól szolgáltat speciális információkat.

A Kisalföldi Tudástár portálon található a konzorcium tagkönyvtárainak közös katalógusa, melyhez más, a megyében működő könyvtár is csatlakozhat. Az online katalógusok külön helyismereti nézete is van, amin belül csak a megyével kapcsolatos dokumentumok között keres a program.

A Kisalföldi Tudástáron online vetélkedő szoftver működik, melyet már teszteltek is a nemrégiben lezajlott 5 fordulós Liszt Ferenc és kora című játékon.

A portál elérési címe: http:/kitud.kkmk.hu