Győr+
2011.10.12. 11:05

Elismerések az Idősek Világnapja alkalmából

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és Idősügyi Tanácsa 2011. október 12-én rendezte az idősek világnapi ünnepségét, amelyen 28 szépkorú vehetett át Városháza Ezüst Emlékérmet.

Szerda délelőtt zsúfolásig megtelt a városháza díszterme. A rendezvényen dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte a településen élő idős polgárokat. Mint mondta, egy közösség, így egy város szociális érzékenységét is az mutatja meg igazán, hogy miként gondoskodik a gyerekeiről és időseiről. Győr mindent megtesz azért, hogy az idősek jól érezzék magukat a városunkban.

Hozzátette, az önkormányzatnak azért van könnyű dolga, mert Győrben segítőkész, aktív nyugdíjas egyesületek és klubok tevékenykednek, akikkel közösen sokat tud tenni az önkormányzat a szépkorúakért.

Az elismeréseket dr. Somogyi Tivadar és Simon Róbert Balázs alpolgármesterek adták át Babos Ferencnének, Bandi Istvánnénak, Csordás Józsefnek, Duck Líviusznak, Fekete Istvánnak, Horváth Antalnak, Horváth Józsefnek, Késmárki Gyulának, Konrád Lajosnénak, Kókai Zoltánnénak,

Krokker Istvánnénak, Kovács Gábornénak, Kovács Lászlónak, Kustyán Gyulánénak, Lakics Gyulánénak, Lély Zsigmondnénak, Losonczy Károlynak, Maschler Brúnónak, Nagy Lajosnak, Nagy Péternek, Prém Tibornénak, Palkovits Mátyásnak, Rigó Sándornénak, Sej Dezsőnek, Szabó Istvánnénak, Takács Istvánnénak, Tolnay Imrének és Vért Vincénének.

A több mint tíz éve hagyománnyá vált ünnepség második részében a zenéé, a nótáé, a szórakozásé volt a főszerep.

Papp Zsolt