Hirdetés
Győr+
2016.06.08. 13:12

Elindult Győrben is a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program

Az Arrabona Polgárőr Egyesület részvételével az elmúlt hétvégén elindult Győrben is a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program, melyet az Országos Polgárőr Szövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság megállapodása hívott életre.

Hirdetés

A program elsődlegesen a bűnmegelőzés fontosságát hangsúlyozva, figyelembe véve az egyes városokban tapasztalható, eltérő jelenségek sajátosságait. A projekt során hangsúlyt kap a polgárőrök aktív közterületi jelenléte, mely nagymértékben, pozitívan hat a lakosság szubjektív biztonságérzetére, továbbá célja a bűnelkövetési alkalmak visszaszorítása.

A bűnmegelőzési program keretein belül a hétvége során első alkalommal az Arrabona Polgárőr Egyesület polgárőrei Nádorváros, illetve Marcalváros teljes területén biztosították a kiemelt jelenlétet. A mostani akcióban 12 fő polgárőr, a Győri Rendőrkapitányság biztosítása mellett ellenőrizte a városrészek közterületeit, parkjait, játszótereit.

Hirdetés

 

Szvitek Norbert elnök (Arrabona Polgárőr Egyesület): az egyesület részére az Országos Polgárőr Szövetség az anyagi támogatás mellett két új robogót is biztosított, mellyel bizonyos területek jóval hatékonyabban ellenőrizhetőek. A következő hónapokban a program keretein belül más városrészekben is aktív jelenlétre számíthatnak az ott élők. A hatékonyabb ellenőrzés végett a továbbiakban is várjuk a lakosság bejelentéseit az egyesület illetékességi területéről. A rendőrség támogatása, a polgárőrök biztonságérzetének fokozása mellett, az intézkedési jogkör lehetőségeinek kibővítését is biztosította.

 

Borsi Róbert (a Közigazgatási és Közrendvédelmi Bizottság elnöke): az Arrabona Polgárőr Egyesület az elmúlt években rendre bizonyította, hogy aktív szerepet vállal a város közbiztonságának fenntartásában. A mostani akcióban elsősorban azokat a helyi, lokális problémákat, fertőzött területeket ellenőrizték visszatérően, ahonnan lakossági panasz, észrevétel érkezett az elmúlt időszakban az egyesülethez, illetve a városrészek önkormányzati képviselőihez. Jó volt látni, hogy az aktív jelenlétet a lakosság – néha kicsit meglepődve ugyan – örömmel fogadta. Azt gondolom megnyugtató, ha érzik az itt élők, hogy figyelnek rájuk.

 

Horváth Szilveszter r. alezredes (Győri Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Osztály vezetője): A rendőrség stratégiai partnerként tekint a polgárőrökre. Külön öröm számunkra, hogy az Arrabona Polgárőr Egyesülettel nagyon jó az együttműködésünk, melyet az elmúlt időszak eredményei is bizonyítanak. A mostani akcióban támogató partnerként voltunk jelen, az ellenőrzés az egyesület iránymutatásai alapján jött lére.

 

likeold
a fb oldalunkat