Hirdetés
Győr+
2012.02.01. 13:39

Elindult a képzés az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában

Megkezdődött a képzés az Audi Hungaria tavaly ősszel felavatott projekt- és oktatóközpontjában, a szerdán indult első csoportban 20 szakmunkástanulót képeznek – áll a társaság közleményében.

Hirdetés

Jelenleg 190 fiatal tanul Győrben a már bevált moduláris szakképzés keretei között az Audinál. A társaság célja, hogy ezt a számot 2014-re 250-re bővítse – írják.

A közlemény ismerteti: az Audi Hungaria több mint 500 millió forintot fordított a szakképzés feltételeinek megteremtésére és az oktatási eszközökre az oktatóközpontban, ahol 13 különböző elektronikai- és fémipari szakmát sajátíthatnak el a tanulók.

Az első csapat tagjai mechatronikai műszerésznek, elektrotechnikai technikusnak, fényezőnek, valamint karosszérialakatosnak tanulnak. A képzőhelyen emellett szerszámkészítőket, autógyártókat, gépi forgácsolókat, bádogosokat, autószerelőket, autóelektronikai műszerészeket, automatikai műszerészeket, erősáramú elektrotechnikusokat is képeznek majd.

A szakképzés és az iskolai oktatás egymással párhuzamosan zajlik, és kiegészül egy négyhetes nyári termelési gyakorlattal. Júliustól pedig olyan szakképzőhellyé válik a projekt- és oktatóközpont, ahol minden alapkészséget elsajátíthatnak a szakmunkástanulók.

A közlemény hangsúlyozza: a gyakorlatorientált szakmunkásképzés alapfeltétele és része az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának.

(MTI)

Hirdetés