Győr+
2011.07.17. 10:12

Elhunyt Bicskei Bertalan – A Győri ETO szakmai igazgatója is volt

Hatvanhat esztendős korában, hosszú súlyos betegség után elhunyt Bicskei Bertalan, korábbi válogatott labdarúgókapus, a Győri ETO egykori szakmai igazgatója, a válogatott későbbi szövetségi kapitánya.

A szakember elvégezte a híres kölni főiskolát. Játékosként a Veszprémet, a Honvédot és az MTK-t erősítette, ám pályafutása igazán edzőként lett teljes. Az ifjúsági válogatottat 1984-ben Európa-bajnoki címig vezette, majd később a felnőtt együttest is irányíthatta két alkalommal (1988, 1998-2001). Klubedzőként dolgozott az MTK, a Honvéd, a Győr, a Videoton és az Újpest csapatánál, külföldön pedig Dél-Koreában, Kínában, Svájcban, Malajziában és Egyiptomban. Legutóbb a libériai nemzeti csapat szakvezetője volt.

Bicskei Bertalan 1997-ben Reszeli Soós Istvánnal együtt érkezett Győrbe, az ő közreműködésével indult el egy páratlan győzelmi sorozata az ETO-nak. A csapat 7 győzelemmel kezdett a bajnokságban, és az őszt az élen zárta – 11 győzelemmel, 5 döntetlennel és 1 vereséggel. A Molnár – Korsós, Lakos, Stark, – Mracskó, Csató S., Gőgh, Salagean – Fodor, Fehér, Vayer tizenegy olyan emlékezetes mérkőzéseket játszott, mint az MTK elleni 4-2-es győzelem a fővárosban. A tavaszi felkészülést még az ETO-val kezdte, mint szakmai igazgató, de aztán lemondott tisztségéről, mert a magyar válogatott szövetségi kapitányának nevezték ki.

A család tájékoztatása szerint temetéséről később intézkednek.

Forrás: eto.hu

Kép: magyarfoci.hu