Győr+
2011.08.27. 19:50

Elhalasztották a Chico-koncertet (FRISSÍTVE)

Délután kettőkor mindenkit várnak a Chico-koncertre, mely szombaton este időjárási okokból, az emberek biztonsága érdekében maradt el.

Domanyik Eszter kommunikációs osztályvezető szombaton este portálunknak elmondta: sajnos a délutáni előrejelzésekhez képest megváltoztak az időjárási körülmények és kilátások, ezért a koncertet lemondják.

A szervezők fölkészültek minden eshetőségre, s folyamatosan kapcsolatban állnak az Országos Meteorológiai Szolgálattal. Az ő legfrissebb tájékoztatásuk, közvetlen információjuk szerint 80-100 kilométer/órás széllökések várhatók Győrben este fél kilenc és éjfél között.

Még a szélvihar előtt, a Széchenyi téren láttuk meg borozgatás közben, szembetűnő koronájával a 2010 Magyarország borkirálynőjét. Pfiffer Katalin Mórról érkezett a fesztiválra, portálunknak elmondta, hogy a tavalyi címet Tokaj Hegyalján nyerte el.

Az előfeltételek között szerepelt, hogy szerezzen egy helyi borkirálynő címet, így választották Mór borkirálynőjévé.

A válogatás során elsősorban borfelismerő képességét mérték. Csak az jöhetett szóba, aki két idegen nyelven folyékonyan beszélt. Katalin angolul és németül is tud, de tervezi, hogy az orosz nyelvet is elsajátítja.

Az Európai Borlovagrend Győri Delegátusának tiszteletbeli tagja, ezért is jött el szívesen a városunkba, ahol remekül érzi magát.

– Kiváló ötletnek tartom, hogy idén jóval több borász kínálja nedűit, és sok vendéget vonzzanak az asztalok körüli székek.

A borkirálynőtől megtudtuk:leginkább a fűszeres és száraz borokat kedveli.

Még a bejelentés előtt körbejártuk az akkor már szeles teret. Dr. Dézsi Csaba András professzor a feleségével kémlelte az eget a színpad előtt. Ők rendszeres koncertjárók, a professzor fiatal orvos korában könyvet írt Frank Zappáról, s gitározott is.

Pénteken Portugáliából érkeztek haza, mint mondják, idehaza nagyobb volt a kánikula, mint a nyaralóhelyen, ezért teljesen váratlanul érte őket is az esti viharos szél.

Az esti órákban összeült a városházán az operatív stáb. Vezetője Bolla Péter kabinetfőnök a megbeszélést követően portálunknak elmondta: sajnálják, hogy ezen az estén nem tudtak örömteli, fergeteges, tűzijátékos programot adni a győrieknek, de szerencsére sikerült megállapodniuk a művészekkel.

A győri koncertet vasárnap délután kettőkor az eredeti helyszínen megtartják. A művészek azt követően repülőre ülnek, s a késő esti órákban már Franciaországban tapsolhat nekik a közönség. A francia koncertet is már jóval korábban lekötötték, azt módosítani nem lehetett, ezért hozták előre, délutánra a győri programot.

A Szent István út tehát lezárva marad holnapig, a forgalom vasárnap éjfélkor áll helyre.

Bolla Péter megköszönte minden közreműködőnek, a biztonságért dolgozóknak a munkáját, a győrieket pedig arra biztatta, mindenképpen hallgassák meg a holnapi koncertet, felejthetetlen élményben lesz részük.

Borkai Zsolt polgármester hozzáfűzte: kár lett volna, ha a győriek nem hallhatják a koncertet, mely méltó záróeseménye lesz holnap a Győri Nyár rendezvénysorozatnak. A bornapokra meghirdetett programokat természetesen megtartják.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közvetlen információja szerint holnapra nem várható sem eső, sem nagy szélvihar Győrött.

Vinczéné Gyöngyi férjével látogatott ki a Városháza térre, még nyolc óra után is reménykedtek abban, hogy megtartják a koncertet. Mi mondtuk el nekik a rossz hírt.

-Nagyon sajnáljuk, hogy elmarad – mondta a hölgy -, azért is, mert úgy alakult a nyár, hogy nem volt lehetőségünk a szórakozásra. Chicoék koncertjére nagyon készültünk, de ezzel szerintem fél Győr így volt. De hát az időjárás kiszámíthatatlan – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy holnap mindenképp kilátogat a koncertre.

Kerekes Kartal szülei még szívesen borozgattak volna, és várták a nagyszabású koncertet, a vihar azonban közbeszólt. Hazafelé menet azért még vettek kisfiúknak egy fagylaltot kárpótlásként, még szívesen játszott volna a fesztiváli forgatagban.

– A holnapi koncertre viszont nem tudunk jönni sajnos, mert a Balatonra készülünk még utoljára pancsolni egyet idén – árulta el Kartal édesapja.

A színpad előtt feleségével és unokájával várta a világsztárokat Gasztonyi László.

A Vill-Korr tulajdonosa vigasztalta a gyermeket. Más az esti koncert hangulata, de biztos vagyok benne, hogy ez a zenekar holnap délután is hatalmas sikert arat, mondta Gasztonyi László.

A legkiválóbb magyar borok találkozója Győrben – Csütörtöki beszámoló

A 8 hónapos Zsófi a borfesztivál legfiatalabb vendége – Pénteki beszámoló