Hirdetés
Győr+
2016.06.03. 09:57

Életet mentett a győri közlekedési rendőr

Átlagos szombatnak indult az a tavaszi nap, amelyen Pozsgai Zsolt rendőr főtörzszászlós is szolgálatot teljesített a győri Belvárosban. Felkészültségének és rátermettségének köszönhetően, megmentette egy ember életét.

Hirdetés

– A Baross híd–Szent István út kereszteződésében több társammal együtt a forgalom irányítása volt a feladatom – kezdte Pozsgai Zsolt rendőr főtörzszászlós, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom-ellenőrző Alosztályának beosztottja. – Nem sokkal két óra után egy járókelő szólított meg, hogy a Baross hídon egy meglehetősen zavartan viselkedő embert vett észre, segítsek neki.

Pozsgai főtörzszászlóstól körülbelül 50 méterre lehetett a férfi, szabad szemmel csak annyit látott, hogy a híd korlátjánál áll és mintha a molinóval dolgozna valamit, esetleg szerelné. A rendőr elindult felé és ahogy közelebb ért, észrevette, hogy nagy a baj.

Hirdetés

Rájöttem, hogy a férfi öngyilkos akar lenni. Amikor odaértem, épp akkor akart felállni a korlátra… Kértem, ne másszon fel, engedje el a korlátot és üljön le a földre. Szerencsére egyből hallgatott rám. Beszélni kezdtem hozzá, kérdezgettem. A gondjairól beszélt és arról, hogy gyógyszereket is szed. Kérdésemre kimondta, már nem akar élni, öngyilkos akart lenni. Visszakérdeztem, de megint ugyanazt ismételte. Így rádión orvosi és további rendőri segítséget kértem. Tényleg az utolsó pillanatban érkeztem. Ha egy pillanatot is kések, sikerült volna a terve... – elevenítette fel azt a kora délutánt a rendőr.

A zavarodott férfit a mentők elszállították, a szükséges orvosi segítséget megkapta. Ha a figyelmes járókelő és a határozott, szakszerűen eljáró rendőr nem lett volna a közelben, lehet, hogy tragédiával folytatódott volna a verőfényes szombati nap.

Ha ön is úgy érzi, segítségre van szüksége, tárcsázza – akár mobiltelefonról is – az ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, amely a krízishelyzetben lévők számára fenntartott szám.

Havassy Anna Katalin
Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat