Győr+
2011.10.19. 16:45

Élelmiszeripari tanműhelyben sütnek a Veres iskola diákjai

Közel 10 millió forintból élelmiszeripari tanműhelyt alakítottak ki a győri Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban. A diákok itt elsajátíthatják a szakmájuk alapfogásait és megismerkedhetnek az eszközökkel.

A diákokat jól felszerelt tanműhely segíti a gyakorlati tudás elsajátításában- mondta a Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola élelmiszeripari tanműhelyének avatóján Simon Róbert Balázs alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Az alpolgármester hangsúlyozta, fontos a minőségi szakképzés, amihez elengedhetetlen a gyakorlati oktatás, valamint a jól felszerelt tanműhely.

A Veres iskolában az élelmiszeripari területen tanulóknak eddig nem volt lehetőségük az intézmény keretein belül a gyakorlati ismeretek elsajátítására- mondta Szabóné Gazdag Andrea, az intézmény igazgatója. A most átadott tanműhelyben a diákok megtanulhatják az alapfogásokat, megismerkedhetnek az eszközökkel.

A beruházásnak köszönhetően az iskola a jövő tanévben bővíti oktatási palettáját, a tervek szerint többek között pék-képzést indítanak majd.