Hirdetés

Egyre több áldozatot szed a kanyaró

Győr+
2019.02.07. 11:51

Már 22 ember halálát okozta a kanyaró a közelmúltban a Fülöp-szigeteken, az esetek magas számát a betegség elleni beoltottság alacsony aránya magyarázhatja - jelentette be csütörtökön a szigetország egészségügyi minisztériuma.

Hirdetés

A kanyaró Manilában és környékén, valamint Luzon szigetének középső és déli részén és a Visayan-szigeteken jelent meg. A tárca közlése szerint január 26-án 441 kanyarós betegről tudtak Manila területén, míg tavaly ugyanezen a napon csak 36 esetet regisztráltak. Francisco Duque egészségügyi miniszter elmondta: az érintett területeken be kell oltani minden olyan kisgyereket, aki nem kapta meg eddig az oltást, mert az bizonyítottan hatásos intézkedés a betegség terjedésének megállítására. A tárcavezető szerint azért emelkedett a halálesetek száma, mert kevesebb gyereket oltottak be kanyaró ellen, miután az országban pánik tört ki a kormánynak a dengue-láz elleni ellentmondásos oltási programja miatt.

A Fülöp-szigeteken 2017-ben felfüggesztették a dengue-láz elleni oltási kampányt, miután a Dengvaxia nevű vakcinát gyártó francia Sanofi Pasteur bejelentette: az oltóanyag veszélyes lehet azokra, akik az oltás előtt még nem estek át a fertőzésen.

Hirdetés

MTI
fotó: hazipatika.com

likeold
a fb oldalunkat