Győr+
2014.04.09. 20:30

Egygólos vereség

Az ETO-SZESE egygólos vereséget szenvedett el a PLER otthonában a férfi kézilabda NB I alsóházi rájátszásában.

PLER–ETO-SZESE 27–26 (14–12)

Budapest, NB I-es mérkőzés, 400 néző. V.: Andorka, Hucker.

PLER: SZABÓ T. – Rév 2/1, MARCZINKÓ 5, Mikita J., MOUSAVI 4, Nagy B. 3, NÉMETH T 4/1. Cs.: Perger, Kránitz (kapusok), Vancsics 3/2, Varga L., Tóth P., Lókodi 3/1, Leimeter, Mikita M. 3. Edző: Hutvágner István.

ETO-SZESE: LORGER – Gebhardt 4, NÉMETH G. 6, Mota 5/3, PESIC 2, HALÁSZ 5, Hernandez. Cs.: Somogyi, Vogt (kapusok), Szabó A., Gubó 1, Terenyi, Kalmár, Rivnyák, Gál 1/1, Simon 2. Edző: Rosta Miklós.

Hétméteresek: 4/4, ill 7/5. Kiállítások: 12 perc, ill. 8 p.

A mérkőzés elején a győriek bent ragadtak az öltözőben, a hazaiak ezt kihasználva 3-0-ra elhúztak. A zöld-fehérek negyedóra alatt ledolgozták az ekkor összeszedett hátrányt, 6-6-nál utolérték a PLER-t. Ezt követően a hazaiak többször is elléptek két góllal, de a győriek mindig kiegyenlítettek, a szünet viszont pont rosszkor jött, kétgólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidő nagy küzdelmet hozott, a csapatok felváltva vezettek, kétgólosnál nagyobb különbség sosem alakult ki. A hajrának döntetlennel vágtak neki a csapatok, még az utolsó perc előtt is 26-26 volt az állás. A hazaiak képesek voltak újabb gólt szerezni, a vendégek viszont már nem tudtak élni a lehetőséggel, így az ETO-SZESE egygólos vereséget szenvedett.

Rosta Miklós: – Ezt a történetet nem most buktuk el, ilyen hőfokon kellett volna játszanunk az előző tíz-tizenkét mérkőzést, akkor átéltünk volna ilyen szituációkat, és talán jobb döntéseket hozunk a kiélezett végjátékban. Küzdöttünk, harcoltunk, de az élvonalban ez az alap, reméljük, ez később párosul a jó játékkal is. A most látott hozzáállást kell mintának vennünk a folytatásban.

L. G.