Hirdetés
Győr+
2016.04.04. 16:28

Egyedülálló fitneszpark Győrben

Teljes egészében magyar fejlesztésű az a kültéri edzőpark, amely az önkormányzat beruházásában, az Audi Hungaria Motor Kft. támogatásával épült meg a Barátság Parkban.

Hirdetés

„Győr sportos város, és ez nem csupán a versenysportolók eredményein, de az itt élők mozgás iránti szeretetén is meglátszik, jelentős a tömegsport iránti igény, az önkormányzat pedig igyekszik minél jobb feltételeket teremteni a győriek számára, hogy az egészséges életmód mindenki számára elérhető legyen.” – fogalmazott avató beszédében Borkai Zsolt. „A Barátság Park eddig is népszerű hely volt a mozgás szerelmesei körében, ami most – egy győri fejlesztésnek köszönhetően – egy újabb, kuriózumnak számító fitneszparkkal gazdagodott.” Mint mondta, a jövőben akár több városrészben is megjelenhetnek hasonló eszközökkel rendelkező edzőparkok.

 

Hirdetés

 

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Moror Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója kiemelte, Győr nem csak az Audi Hungariának, hanem számos világszínvonalú sporteseménynek és sikeres sportegyesületnek is otthont ad, s ennek a pezsgő sportéletnek a vállalat is aktív részese, büszke támogatója. „A város és az Audi Hungaria újabb összefogásának eredménye ez a kültéri fitneszpark, mely tökéletesen kiszolgálja a mai kor igényeit, és minden korcsoportnak kiváló sportolási helyszínt biztosít.”

 

 

A park és az eszközök teljes egészében saját fejlesztésűek, amelyhez egy komplex edzésmódszer, az Active Body System (ABS) is tartozik, ami a különböző izomcsoportok erősítésére, nyújtására, a mozgáskoordináció, stabilizáció fejlesztésére és az állóképesség növelésére szolgál.

 

 

Tálos Gergő a Yakuza Fitness Győr egyik tulajdonosa a fejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a sportparkot minden 14. életévét betöltött személy, nők és férfiak, a sportos múlttal rendelkezők, illetve a teljesen kezdők is tudják használni. Az idősebb korosztály is talál az ABS Fitness Parkban a maga számára teljes értékű edzéslehetőséget, hiszen a piktogram táblákon látható kezdő szintű gyakorlatokat az ő képességeikre szabták. A park akár extrémebb igényeket is ki tud szolgálni, amilyennel a street work out-osok és a rúdtáncosok állhatnak elő. Az átadó alkalmával ez a gyakorlatban is láthatóvá vált, amikor a szereken a Street Work Out Győr tagjai csillogtatták meg tudásuk legjavát és az edzeni vágyók mintacsoportja a seniorokkal közösen mutatott be egy köredzést.

 

 

Kiss László az ABS edzésmódszer kidolgozója kifejtette, az itt végezhető gyakorlatok több izomcsoportot is megmozgatnak egyszerre, kiemelten fókuszálnak a törzserősítésre, és végzésükkel számos egészségügyi probléma megelőzhető. A park használatához egy szoftver is készül, amelynek segítségével megismerhetjük az eszközök helyes használatát, de saját edzéstervet is összeállíttathatunk. A szoftver a későbbiekben a park interaktív terminálján lesz elérhető. Az eszközök több ezer különféle gyakorlat elvégzésére adnak lehetőséget. Megtalálható benne egy komplett CrossCore állomás, a központi torony pedig 27 edzésállomást foglal magában. A teljesség igénye nélkül az eszközök között bordásfal, láberősítésre használható traktorgumi, gömbcsuklós súlyzórúd, lépcső, felülő pad, korlát, fekvőtámasz állomás, medicinlabda dobó trambulin, zászlórúd-húzódzkodó, gyűrűk, mászókötelek szerepelnek. Mint elhangzott, ötven százalékos kihasználtság mellett havi szinten hétszáz ember rendszeres edzését tudja kiszolgálni a park, egyszerre pedig akár ötven ember is edzhet itt, akik kardiós, zsírégető, izomnövelő, erő-állóképesség fejlesztő és rehabilitációs jellegű feladatokat, valamint ezek kombinációit tudják végezni az ízületeket védő gumiborítású felületen.

 

Papp Zsolt
Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat