Egy üveg tészta

Győr+
2019.07.11. 08:33

Csirke, főtt tojás, sok zöldség snidlinges kefiröntettel – azaz egy könnyű tésztaebéd elvitelre, ami hidegen és melegen is fogyasztható.

Ritkán használjuk a kefirt, pedig a leggyorsabban elkészíthető öntet alapja is lehet. Annak ellenére, hogy a tejtermék nem mindenkire gyakorol jó hatást, sőt a felnőtt ember számára a túlzott tejtermékfogyasztás sem ideális, a kefir más. Nem csupán tejsavbaktériumokat tartalmaz, hanem élesztőgombákat is. Az élőflórás kefir elősegíti az emésztést. A bél baktériumflórája a betegségek, gyógyszerek hatására megfogyatkozhat, a savanyú tejtermékekben lévő baktériumok azonban segítik a belek baktériumflórájának regenerálódását. A kefir több baktériumfajt tartalmaz, mint a joghurt vagy az aludttej. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nehezebben kaphatóak el a különböző, járványszerű vírusos és bakteriális fertőzések, ami pl. a nátha, influenza, vírusos hasmenés, tüdőgyulladás. Éppen ezért igyekszem becsempészni az étrendembe heti egyszer, de azt gondolom, egy gazdag tésztasalátába nem is olyan nehéz megtenni ezt.

Bevásárló lista (1 főre:)

100 g tészta

1 db paradicsom

1 csokor friss bazsalikom

150 g csirkemell

3-4 szelet chili paprika

1 főtt tojás

1 csipet só, friss bors

Öntet: 100 ml kefir, 1 kk méz, 4-5 szál snidling, 1 kk mustár

Elkészítés:

1. A csirkét 1 kk sóban, 1 ek olajban bepácolom, hagyom 1 órát állni, majd körbesütöm egy serpenyőben, és sütőben 180 fokon 12 percig sütöm.

2. A tésztát sós vízben kifőzöm. A kefirt kikeverem a snidlinggel, mustárral, mézzel.

3. Kihűtöm a tésztát, a csirkét, majd utóbbit felszeletelem.

4. Egy szép és nagy üvegben rétegezem, majd akár útközben, akár a munkahelyen, hűtőből azonnal ehető.

Vigyázz, a tojás könnyen romlik a nagy melegben, így maximum 30 percig utaztassuk és amint lehet, hűtőbe tegyük!

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!