Hirdetés
Győr+
2012.01.17. 15:28

Egy óra elteltével indult meg az utasok mentése a sérült hajóról

Szilágyi Erzsébet és Csepi Ádám is a Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajón dolgozott, mikor a balestet történt és a hajó az oldalára fordult. A győri fiatalok portálunknak nyilatkoztak az eset körülményeiről.

Hirdetés

Csepi Ádám a bárban volt, mikor a baleset történt. Nekik azt mondták, semmi ok az aggodalomra, elektronikus hiba történt. Ugyanúgy nyugalomra intették a kabinjánál tartózkodó Szilágyi Erzsébetet is.

Minden héten tartottak egy tréninget, ahol azt tanították, még vészhelyzetben is őrizzük meg higgadtságunkat – mondta Csepi Ádám. „Mikor már annyira megdőlt a hajó, hogy a falon jártunk, nem tudtunk nyugodtak maradni” – tette hozzá a fiatal.

Mindenki a kaptiány intézkedésére várt, aki egy óra eltelte után rendelt el riadót – nyilatkozta Szilágyi Erzsébet. A lány úgy emlékszik, a baleset fél 10-kor történt, s három órát vártak míg szárazföldet érezhettek a talpuk alatt. Először az utasokat mentették ki a fedélzetről, ezután jöhettek csak a dolgozók.

Szilágyi Erzsébet azt mondja, idő kell, míg feldolgozza a tragédiát, egy-két hónap után talán újra vállal munkát hajón, Csepi Ádám viszont úgy érzi, soha többet nem száll hajóra.

Szilágyi Erzsébet és Csepi Ádám beszámolóját ITT hallgathatja meg.

Hirdetés