Győr+
2011.09.12. 13:40

Egy napra lehull a lepel a színház titkairól

Izgalmas nap elé néznek a színház világa iránt érdeklődők: a tavalyi nagy siker nyomán idén is megrendezik az Egy nap a kulisszák mögött szlogenű nyitott napot. A nézők bejárhatják a színházat, beszélgethetnek a színészekkel, balettművészekkel, ihatnak „Kiss” fröccsöt, Forgács Péter pedig marhapörköltet kínál.

A 9 órától induló kulisszajáráson 18 csoport indulhat összesen, erre csütörtöktől regisztrálják a jelentkezéseket. Érdemes sietni, hiszen már most rengetegen érdeklődtek.

Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója a többi programot is ismertette: balettgyakorlatot, részleteket mutatnak meg a La vie en rose (Rózsaszínház) balett darabból, színpadtechnikai bemutatót nézhet meg bárki, de akár a Győri Beugróba is beszállhatnak az erre vállalkozók.

Programok lesznek a színház előtti téren is, például dalok az Ágacska című mesejátékból és Promenád koncert. Délután Forgács Péter kínálja a maga által készített marhapörköltet, Kiss János, a Győri Balett igazgatója pedig a „Kiss” fröccsöt.

18.30-tól alkalmi koktélterasz nyílik a színház erkélyén, 19 órától pedig Gálaműsor kezdődik két részletben. Az első részben nagyzenekaros gálaműsor, a másodikban pedig „retro party” lesz, az előző évadok előadásainak részleteivel.

Forgács Péter felhívta a figyelmet arra, hogy ezen a napon kedvezményesen, törzsvásárlói áron vásárolhat bárki bérleteket.

“Tavaly sokan keresték a szereposztó díványt, most azt is megmutatjuk” – jegyezte meg viccesen a színházigazgató.

Zoljánszky Alexandra