Győr+
2011.10.16. 20:47

Egy híján száz

Az UNI SEAT Győr a várakozásoknak megfelelően fölényes győzelmet aratott a BEAC ellen. A védekezésünk ugyan helyenként hagyott kívánnivalót maga után, de így is már az első negyedben eldöntöttük a mérkőzést. A végeredmény 99-57 lett a javunkra.

UNI SEAT Győr-ELTE-BEAC Újbuda 99-57 (31-19, 25-16, 28-10, 15-12)

Győr, NB I-es mérkőzés, 100 néző. V.: Németh Cs, Németh S., Benedek.

UNI SEAT Győr: CIGLAR 12/3, MONTGOMERY 18/12, RASHEED 16/6, Őri 9/6, Nagy-Bujdosó 15/3. Cs.: Simon 8, VINCZE 14, Laklóth 7/3, Fürtös, Nagy D. Vezetőedző: Fűzy Ákos.

ELTE-BEAC Újbuda: Szász 10, Katona 8/6, Csicsai 10, Horváth Sz. 2, Zsámár 7. Cs.: Horváth E. 7, Havasi 6, Cseh-Szombathy 5, Rakolcai, Brixel 2. Vezetőedző: Balogh Judit.

A keretben egy változás történt a csütörtöki Euroliga-mérkőzéshez képest, a térdével bajlódó Quanitra Hollingsworth ezúttal nem lépett pályára. Először volt ugyanakkor a kezdőötös tagja másik amerikai légiósunk, Renee Montgomery.

Az első percek szoros eredménye (4. perc: 6-6) után egy 10-0-ás rohammal elléptünk a fővárosiaktól. Több indításgólt is szereztünk, Mongtomery második triplája után pedig kialakult az addigi legnagyobb, 15 pontos különbség. A szakasz végén Katona válaszolt egy hármassal, csökkentve ezzel csapata hátrányát.

A második negyed elején felváltva estek a kosarak, a védekezésünk nem volt az igazi. Néha kaotikus jelenetek voltak láthatóak a parkettán, de aztán megráztuk magunkat, Rasheed előbb triplát, majd duplát dobott egy percen belül, és rögtön húszpontosra hízott az előnyünk. A nagyszünet előtt Őri Györgyi kipontozódását és Simon Zsófi hatalmas blokkját jegyezhettük fel.

Térfélcsere után szigorúbb lett a védekezésünk, Vincze Viki és Nagy-Bujdosó Nóri vezérletével 12-2-es periódussal nyitottunk. A különbség folyamatosan nőtt, Simon Zsófi kosara után a 29. percben pedig már negyvenegy ponttal vezettünk (82-41).

Az utolsó negyedben közel két percen át nem esett kosár, a csendet végül Vincze Viki törte meg. A védekezésünk ismét puhább lett, Fűzy Ákos szóvá is tette ezt játékosainak. Montgomery negyedik hárompontosa után már 99 pontnál jártunk, és bár több kísérletünk is volt, a 100 pontos határt végül nem tudtuk átlépni.

Fűzy Ákos: – Az első félidőben túl sok energiát fordítottunk arra, hogy a Valencia ellen bennünk maradt gólokat kiadjuk magunkból. A második félidőben helyenként már védekeztünk is, és ha végig így tettünk volna, a pénzügyesünk által áhított száz pont is összejöhetett volna.