Hirdetés

Egy hét, és Könyvhét

Győr+
2012.05.29. 13:18

Huszonöt kiállító és sok ezer nézelődő – a tavalyi receptet ismétli a Könyvhét, csak máshol.

Hirdetés

Somogyi Tivadar alpolgármester a keddi sajtótájékoztatón azzal magyarázta, miért költözik az Arany János utca környékéről a Széchenyi térre az esemény, hogy a város meg akarta adni a módját a rendezvénynek. (Ez abból is látszik, hogy a győri könyvünnep költségeit átvállalta a városháza.)

Hirdetés

A mindenkinek programot kínáló esemény a legkisebbek számára zömével a téren felállított mobilszínpadot jelenti majd. Itt ugyanis mindennap programmal várják őket a csütörtöki hivatalos megnyitótól a szombati zárásig. A felnőttek kapnak egy napot ajándékba; őket ugyanis már szerda este programmal várják a megyei könyvtár épületébe. Ott Szakonyi Károly Kossuth-díjas íróval hallgathatnak majd meg pódiumbeszélgetést. Másnap este a Xántus János Múzeumban az idén 75 éves, szintén Kossuth-díjjal kitüntetett Baranyi Ferenc költővel találkozhat a publikum. Másnap ugyanitt a megyei levéltár nyomdából frissen kikerült kiadványait mutatják be – lesz itt középkori Magyaróvár, ötvehatos Csorna és egy csipetnyi Kisalföld-történelem is. Közel ugyanekkor kezdődik az Esterházy-palotában a közönségtalálkozó Rakovszky Zsuzsával – hogy aznap se szűkölködjünk Kossurh-díjasban.

Szombat délelőtt 11 órakor az Esterházy-palotában Schäffer Erzsébet A szőlővirág illata című kötetét mutatják be, míg a Xántus János Múzeumban ugyanekkor Devecseri Zoltán Zsindelyszárnyakon, délután háromkor Sinkó Mária Időutazás nagyapámmal, négykor pedig Barsi Ernő A Bükk-hegység és környéke gyermekjáték-dalai, mondókái című munkájával ismerkedhet meg a közönség.

Pál Gergő

likeold
a fb oldalunkat