Hirdetés
Győr+
2018.01.31. 13:42

Egy hely, ahol isteni fánkok készülnek

Az elmúlt hétvégén ismét fánksütő-versenyt rendeztek a győrsági IKSZT-ben. Az eseményre szép számmal érkeztek nevezések és kóstolók egyaránt.

Hirdetés

Az édességeket a versenyzők otthoni körülmények között készítették el, a helyszínre a kész produktumokkal érkeztek, amit aztán a szakavatott zsűri és a közönség egyaránt pontozott.

A tavaly első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal életre keltett rendezvényre nemcsak Győrságról, hanem a környező településekről és Győrből is érkeztek látogatók. Külön érdekesség, hogy a hagyományos fánkok mellett igazi régi, magyar népi fánkreceptek is előkerültek.

Hirdetés

 

 

A 2018-as fánkverseny a “rózsa” jegyében zajlott, hiszen Rózsafánk bemutató is volt, ahol helyi vállalkozók bepillantást engedtek eme különleges étel elkészítésébe is. A szerencsések rózsalekvárral és rózsaszörpökkel együtt meg is kóstolhatták az édességeket.

A programot kézműves foglalkozások és a Győrsági Harmonika csoport műsora színesítette.

Az első helyet Kollárné Kiss Katalin kapta meg a zsűri és a közönség közös véleménye alapján. A második helyen Kovács-Kurucz Barbara, a harmadikon Ráczné Domokos Szilvia végzett. Tarjányiné Nagy Julianna sós fánkját a zsűri és a közönség is különdíjra jelölte. Az első helyezett vándorserleget és oklevelet, a 2. és 3. helyezett valamint a különdíjas oklevelet, a többi résztvevő pedig emléklapot vehetett át a finom étkekért s a fáradozásért.

 

 

A program szervezői elmondták, hogy a nagy sikerre való tekintettel jövőre még több programmal, s talán még finomabb fánkokkal készülnek a III. Fánk-Ságra.

 

likeold
a fb oldalunkat