Hirdetés
Győr+
2016.03.20. 06:24

Egy ember meghalt a vasárnapi győri tűzesetben – fotókkal!

Tűz keletkezett egy társasház első emeleti lakásában vasárnap hajnalban Győrben, a Szent Imre úton. A helyszínre érkező tűzoltók hamar megfékezték a lángokat. Sajnos egy ember életét már nem lehetett megmenteni.

Hirdetés

Vasárnap hajnalban kapták a riasztást a győri hivatásos tűzoltók, mely szerint egy Szent Imre úti, négy szintes ház egyik lakásában felcsaptak a lángok. Három gépjárművel pillanatok alatt kiérkeztek a helyszínre és megkezdték az oltási és mentési munkát –  tájékoztatta a gyorplusz.hu-t Schreindler Ágnes tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője.

Hirdetés

A lakás, ahol felcsaptak a lángok. Az ablak is kitört.
Fotó: HAK

Légzőkészülékben behatoltak abba a lakásba, ahol a berendezési tárgyak lángra kaptak és annak átvizsgálásakor egy eszméletlen, 62 éves nőt kihoztak, akit a közben szintén megérkező mentőknek átadták. Ők azonban már csak azt tudták megállapítani, hogy lakásban tartózkodó idős hölgy füstmérgezésben elhunyt.

A hivatátos tűzoltóknak perceken belül sikerült megfékezni a lakás egyik helyiségben dúló lángokat, amelyek tíz méter magasan csaptak fel. Az oltás idejére tizenöt lakásból összesen harminchárom embert menekítettek ki az élpületből. Nekik szerencsére nem kellett sokat várakozniuk, az épület átvizsgálása és kiszellőztetése után visszatérhettek otthonaikba. A közvetlenül a kigyulladt lakás felett lakók közül három embert füstmérgezés gyanújával a helyszíni ellátás után kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai.

 

A szoba, ahol a lángok felcsaptak.
Fotó: Katasztrófavédelem

A tűzzel érintett lakásban a szolgáltató szakemberei kiszakaszolták az áramot és a gázt, a többi lakásban viszont zavartalan a közműszolgáltatás. A tűz kelezkezésének okát szakemberek bevonásával vizsgáljak.

A rendőrség sajtóügyeletétől azt az információt kaptuk, hogy az esetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Havassy Anna Katalin
Fotó: HAK, Katasztrófavédelem

likeold
a fb oldalunkat