Hirdetés
Győr+
2012.03.26. 15:05

Egészségesebb víz a Bisinger óvodában

A gyerekek egészségét és az intézmény takarékoskodását is szolgálja a Bisinger óvodába telepített víztechnikai berendezés.

Hirdetés

A Buborék Víztechnika Kft. ingyen ajánlotta fel és telepíti a vizet lágyító, s a vas- illetve magán tartalmát kiszűrő berendezést. Szemenkár András ügyvezető igazgató az átadóünnepségen elmondta: ennek eredményeképpen nő a hálózati vizet használó eszközök élettartama, csökken a szükséges vegyszerek felhasználása.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője szerint mindennél fontosabb a gyerekek egészsége, de a város számára az sem mellékes, milyen költségekkel működik egy intézmény.

Amennyiben az adomány beváltja a hozzá fűzött reményeket, megfontolják, hogy a város többi oktatási intézményeiben is bevezessék, mondta.

Az adományt Kéri Istvánné óvodavezető köszönte meg. Szólt arról, hogy intézményükben az egészségre nevelés beépült a nevelés folyamatába.

Ragányi Gyula főigazgató pedig abban reménykedett, hogy a 8 csoporttal működő népszerű óvoda egészségesebb és takarékosabb működését segíti elő a víztechnikai berendezés.

gyorplusz.hu

Fotó: gyorplusz.hu

Hirdetés