Hirdetés
Győr+
2011.11.12. 11:21

Egervári szerint Tőzsér kamatoztatni tudta erényeit

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapatban péntek este, a Liechtenstein elleni 5-0-ra megnyert barátságos összecsapáson hosszú idő után újra szerephez jutott Tőzsér Dániel remekül játszott. A gárda ebben az évben utoljára lépett pályára saját közönsége előtt, kedden Lengyelország vendégeként zárja a 2011-es évet.

Hirdetés

“Jól futballozott, kamatoztatni tudta azt, ami a legnagyobb erényének számít, azaz a mélységi passzokat, amelyekből tudtunk építkezni” – mondta a szakember a Genk középpályásáról a találkozó után. A tréner hozzátette: örül annak, hogy olyan meghatározó támadók, mint Rudolf Gergely, Szalai Ádám és Szabics Imre távolléte ellenére sem volt gond a csatárok játékával. “Voltak jó teljesítmények, a két gólt szerző Priskin Tamás jól játszott, és Németh Krisztiánnal sem lehetek elégedetlen.”

“Csapatszinten jól játszottunk, örülök neki, hogy sikerült egy gólgazdag találkozóval zárnunk hazai közönség előtt ezt az évet” – mondta Tőzsér Dániel.

“Akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, de a végén szerintem már túlságosan is lazák voltunk” – tette hozzá Dzsudzsák Balázs, az orosz Anzsi Mahacskala szélsője, aki a gárda harmadik, egyben legszebb gólját jegyezte egy szép átemelés végén.

A pénteki találkozót eredetileg Székesfehérváron rendezték volna meg, ám Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás október 30-i halálát követően a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a Puskás Ferenc Stadion adjon otthont a meccsnek. Ezzel tisztelegtek az egykori ferencvárosi legenda emléke előtt, miután a legtöbb mérkőzését ebben az arénában játszotta. Albert 1958. november 2-án az akkori Népstadionban mutatkozott be, a Diósgyőr elleni bajnokin rögtön két gólt rúgott, majd 1974. március 17-én utolsó összecsapását is itt játszotta, akkor a ZTE volt a rivális.

(MTI)

Hirdetés