Győr+
2014.04.14. 21:02

Döntőben a Rába ETO

A Rába ETO futsalcsapata hosszabbítás után 3-1-re legyőzte az Aramis együttesét a bajnoki elődöntő második mérkőzésén, így bejutott a döntőbe.

Aramis–Rába ETO 1–3 – hosszabbítás után (0–1, 1– 1, 1–2)

Budaörs, bajnoki elődöntő, 2. mérkőzés, 200 néző. V.: Farkas, Moldován.

Aramis: Sikur – Frank P., Frank, T., Sámson, Roni. Cs.: Soós (kapus), Tóth Sz., Takács M., Szimcsák, Bálint, Vattamány, Sajbán. Edző: Frank Tamás.

Rába ETO: Balázs – Lódi, Juanra, Harnisch, Dróth. Cs.: Matkovics (kapus), Bárdosi, Alvarito, Carlitos, Peczár, Püspük, Jakatics, Sáhó. Edző: David Madrid.

Gsz.: Sámson (27.), ill. Peczár (6.), Juanra (44.), Alvarito (47.)

A két győztes mérkőzésig tartó párharc végeredménye 2–0 a Rába ETO javára.

A zöld-fehérek a sérült Fabio és Carlinhos nélkül álltak fel az elődöntő második mérkőzésére, a két légiós csak a lelátóról figyelte az eseményeket. A hazaiak egy gyors kapufával jelezték, hogy a múlt heti győri vereség ellenére nem tekintik lefutottnak a párharcot. A vendégek azonban átvették az irányítást, a győri nyomás a hatodik percben pedig góllá is érett, Püspök élesen belőtt labdáját Peczár bevetődve lőtte a hazaiak kapujába. Mint kiderült, ez volt a játékrész egyetlen gólja, a folytatásban a kapusok lehúzták a rolót, Balázs és Sikur is bravúrokat mutatott be. Az újabb találathoz Peczár járt a legközelebb, de a felső lécre bombázott. A kiegyenlített első félidő egygólos győri vezetéssel zárult.

Térfélcsere után sem találta igazán a ritmust a címvédő, a hazaiak pedig ráéreztek, hogy ezúttal lehet keresnivalójuk. Az Aramis a 27. percben ki is egyenlített, egy szögletet követően Sámson kapásból óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. A feszültség egyre nőtt a pályán és a kispadokon is, David Madridot az első mérkőzéshez hasonlóan ismét a lelátóra küldték. A hajrához közeledve egyre nagyobb fölénybe kerültek a győriek, de nagyobbnál nagyobb helyzeteket puskáztak el, a hazaiak ellentámadásaiban pedig rendre benne volt a veszély. Az Aramis végül némi játékvezetői segédlettel kihúzta negyven percig döntetlennel, így kétszer öt perces hosszabbítás következett.

A hosszabbítás 3. percében egy vétlennek tűnő kezezés után kisbüntetőt lőhettek a hazaiak, Roni kísérletét azonban Balázs hárította. Ezután Juanra ziccerét védte Sikur, kettejük következő párharcát viszont már a spanyol játékos nyerte, aki a 44. percben éles szögből a kapuba lőtte a győriek második gólját.

A ráadás második félideje Balázs hatalmas védésével kezdődött, majd egy vendéggóllal folytatódott. Lódi nagyszerű passzát Alvarito értékesítette higgadtan a 47. percben, kettőre növelve a Rába ETO előnyét. Az Aramis vészkapusra váltott, de ez a kétségbeesett próbálkozás már nem hozott eredményt.

A Rába ETO ugyan nem játszott jól, de nagyot küzdve megnyerte a mérkőzést, és bejutott a döntőbe.

David Madrid: – Nem volt jó mérkőzés, a héten problémáink voltak a felkészüléssel, és ez meglátszott a játékunkon. Annak örülök, hogy bejutottunk a döntőbe, arra pedig már lesz időnk alaposan felkészülni. 

Lakner Gábor