Hirdetés
Győr+
2012.06.10. 08:20

Djokovic és Nadal is történelmet írhat

A szerb az egymást követő 4. Grand Slam-tornán, a spanyol a rekordot jelentő hetedik alkalommal nyerhet a Roland Garroson.

Hirdetés

A világelső Novak Djokovic 43 év után az első férfi teniszező lehet, aki egymást követő négy Grand Slam-tornán emeli magasba a bajnoknak járó trófeát, míg a címvédő Rafael Nadal rekordot jelentő hetedik alkalommal nyerhet a Roland Garroson. A két játékos vasárnap csap össze egymással a francia nyílt bajnokság fináléjában. ATP-viadalon eddig 32-szer találkoztak egymással, és jelenleg a spanyol vezet 18-14-re.

Hirdetés

A szerb Djokovic legutóbbi 27 GS-meccsét megnyerte. Köztük volt a tavalyi wimbledoni és US Open-döntő, valamint az idei Australian Open fináléja – mindhárom találkozón Nadal volt a vesztes fél. Korábban még soha nem fordult elő, hogy egymás utáni négy Grand Slam-viadalon ugyanaz a két játékos szerepeljen a férfi egyes végjátékában. A spanyol eddigi 52 mérkőzéséből 51-et sikerrel fejezett be a Roland Garroson, és csak ő, valamint a svédek legendás teniszezője, Björn Borg tudott hatszor diadalmaskodni a párizsi salakon.

“Óriási lehetőség előtt állok, történelmet írhatok. Ez plusz motivációt ad, és természetesen nagyon örülök, hogy eljutottam idáig.” – mondta a 26 éves Djokovic, aki eddig öt GS-trófeát gyűjtött, szemben a 26 esztendős Nadal tíz címével. Utóbbi játékos szettveszteség nélkül jutott be a döntőbe, sokak szerint hibátlan teljesítmény nyújtva. “Nem szeretek a tökéletességről beszélni, mert szerintem mindig lehet jobban és jobban játszani. Persze ezzel együtt elégedett vagyok a teljesítményemmel” – fogalmazott Nadal.

A finálé győztese 1,25 millió euróval (körülbelül 375 millió forinttal) gazdagodik, míg a vesztes 625 ezerrel vigasztalódhat.

hirado.hu

likeold
a fb oldalunkat