Elegáns és exkluzív szórakozóhely nyílt Győrben, a Széchenyi téren. A jelmondat: „Nálunk a bor a közös nevező!”
A DiVino története 2011-ig nyúlik vissza, amikor a hálózat első üzletének megnyitása után néhány héttel a főváros egyik kedvenc szórakozóhelyévé vált, olyannyira, hogy egy éves működése után már a Michelin-ajánlást is megkapta a társaság. 2014-ben aztán a MagyarBrands elismerést is besöpörte a csoport, de az idei év a győriek számára is emlékezetes marad, hiszen péntek óta a borbirodalom második vidéki tagja, a DiVino Borbár Győr is íz élményekben gazdag utazásra csábítja a nedűk szerelmeseit.
A megnyitón elsőként Hécz Kálmánt, a győri üzlet tulajdonosát kérdezte a Győr Plusz. „Egy régi vágyam volt az, hogy Győrben egy vendéglátóhelyet nyithassak. A történelmi belvárosban, a Széchenyi téren aztán megtaláltuk a megfelelő helyet ahhoz a koncepcióhoz, amelyet a DiVino képvisel, így elindultunk. 120 féle bort kínálunk a hozzánk érkezőknek, vagyis széles szortimenttel tudjuk kiszolgálni a különböző ízléseket, hiszen a bor esetében is mindenki mást szeret fogyasztani. Azt gondolom, hogy Győrben mindenképpen hiánypótló lesz a borbárunk” – fogalmazott a tulajdonos.
A bár kizárólag magyar borokat kínál, sőt, partnere a Junibor Egyesületnek is, mely feltörekvő első generációs borászokból és borászfamíliák gyermekeiből áll. „Győr az egyik legszebb város hazánkban, nagyon komoly turizmussal bír, ráadásul értik és ismerik is a jó minőségű nedűket a győriek. Magyarországon van két-három olyan város, ahol érdemes még borbárt nyitni, jelenleg ez a célunk, ami azt jelentené, hogy nyolc, maximum tíz egységet szeretnénk magunk mögött tudni, és ezt a rendszert látnánk el mi, fiatal borászok” – ezt már Miklós Csaba, a DiVino szakmai vezetője mondta portálunknak, aki hozzátette, hogy nagyon bizakodva tekintenek a jövőbe. Persze van is okuk a bizakodásra, ezt jelezte az is, hogy a péntek esti megnyitón alig 20 perc alatt zsúfolásig megtelt a dizájnos bor „paradicsom”. Az estre dr. Nagy István államtitkár is elfogadta a meghívást, hogy személyesen üdvözölje a magyar borpiac népszerűsítésének egyik gyöngyszemét. „Örömteli, hogy a borpiacon egyre inkább a minőség felé közelítünk. A DiVino tökéletes helyszín azoknak, akik elegáns környezetben kóstolnának kiváló borokat. Győrben pedig megvan a kellő üzleti háttér, melytől sikeres lehet mindez” – árulta el az államtitkár.
Csapucha Adrienn
Fotó: Marcali Gábor