Hirdetés
Győr+
2012.01.25. 10:29

Diósdi maffiaper – Helyszűkében a fellebbviteli bíróság

Hiába tárgyalja a Győri Törvényszék mintegy száz ember befogadására alkalmas nagytermében a diósdi maffiapert a Győri Ítélőtábla, így is helyszűkében lesznek - derül ki a bírói fórum honlapján megjelent tájékoztatóból.

Hirdetés

A hivatalosan “Sz. Károly és 32 társa ellen indult büntetőügy”, a köznyelvben diósdi maffiaperként vagy a Koszi-klán ügyeként ismert tárgyalására hat napot szánt Kovács Tamás tanácsa – írják, jelezve, “a tárgyalóterem befogadóképessége korlátozott”, a büntetőügyben érintett idézettek “nagy számára” tekintettel pedig az amúgy nyilvános tárgyaláson való részvétel “kívülállók részére előzetes regisztrációhoz kötött”.

Az első hét három tárgyalási napjára február 10-én délig, a második hétre 17-én délig jelentkezhetnek az érdeklődők az ítélőtábla honlapján.

Vádlottanként csak egy hozzátartozó részvétele biztosítható, de legfeljebb összesen húsz személy vehet részt a tárgyaláson egy-egy napon. Kérjük ezért ugyanazon vádlott hozzátartozói egymás közötti egyeztetését a regisztráló személyére nézve – olvasható a tájékoztatóban, amely szerint “előnyt élveznek a fogva tartott vádlottak hozzátartozói”, ugyanakkor tizennegyedik életévét be nem töltött rokon nem léphet a terembe.

A sajtó munkatársainak összesen 16 helyet tartanak fenn; ezek felét a fotósok és operatőrök, másik felét a tudósítók foglalhatják el. A szűk befogadóképességre hivatkozva azt kérik: szerkesztőségenként csak 1-1 újságíró vagy operatőr regisztráljon, utóbbiak pedig mellőzzék az állvány használatát, “kézből” dolgozzanak.

(A tájékoztató elérhetősége: http://www.itelotabla.hu/index.php?id=346)

(MTI)

Hirdetés