Díjazták a győriek meséskönyvét

Győr+
2014.04.08. 08:28

A győri önkormányzat gyermekeknek készült ismeretterjesztő mesekönyve második díjat nyert…

A Turizmus Trend Kommunikációs versenyén ért el második helyezést az önkormányzat II. Győri Meséskönyvem című kiadványa, amely a város nevezetességeit mutatja be a gyerekeknek játékos formában.

 

Jakab Petra az önkormányzat idegenforgalmi referense kérdésünkre elmondta, „a mesekönyv lényege, hogy bemutassuk a gyerekeknek azt a sok élményt és kalandot, amelyek Győrben várnak rájuk. A Győrkőcfesztivál már nemzetközi hírű rendezvény, de a kiadványból kiderül, hogy városunk az év minden szakában tartogat érdekességeket a legkisebbeknek. A meséskönyvből eddig két rész készült el, az elsőben a város legendáit, nevezetességeit, a másodikban a gyermekeket megszólító kulturális és szabadidős lehetőségeket gyűjtöttük csokorba. Már készül a harmadik rész, amely az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált és annak sportágait ismerteti meg majd a győri gyerekekkel.”

 

Domanyik Eszter a Marketing, Turizmus és Kommunikációs Osztály vezetője hozzátette, a kiadvány különlegessége, hogy a benne olvasható verseket osztályuk munkatársai írták, és a benne található játékokat is ők ötlötték ki. „A kiadvánnyal az a célunk, hogy a győri gyerekek szeressék városukat és büszkék legyenek arra, hogy itt élnek, a hozzánk látogató fiatalok pedig jól érezzék magukat nálunk, és később is visszatérjenek hozzánk.”

 

Egy vers a sok közül:

 

 

Papp Zsolt