Győr+
2014.05.12. 09:38

Csütörtökön kezdődik a győri Öt templom fesztivál

Csütörtökön kezdődik Győrben az Öt templom fesztivál, amely közel egy hétre tölti meg kulturális programokkal a kisalföldi megyeszékhely Újváros negyedét.

Ez az a fesztivál, “ahol nincs sör, nincs virsli, de van hit és ismerkedés a másik ember szeretetével” – közölték a szervezők az öt napon át öt felekezet templomában, parókiaudvarán és környező tereiben tartandó eseménysorozat kapcsán az MTI-vel, hangsúlyozva, hogy a május 15. és 19. között zajló Öt Templom Fesztivál a hitről és az elfogadásról szól, a párbeszédről kultúrák és vallások között.

A programban koncertek, szakrális színházi előadások, zeneiskolai növendékhangversenyek éppúgy helyet kapnak, mint városnéző séták, zenés gyülekezeti alkalmak. A fesztivál alatt zenei workshopokat is tartanak, amelyek zárásául a résztvevő fiatalok közreműködésével vasárnap különleges zenés istentiszteletekkel köszöntik a fesztivállátogatókkal kibővülő gyülekezeteiket az újvárosi templomok.

A fesztivál nyitónapján a Pénzügyőr Zenekar ad délután szabadtéri, este templomi koncertet. Péntek este a Szent Efrém Férfikar és Dés László lép először együtt a közönség elé. Szombaton a Budapest Bár a szervezők kérésére összeállított klezmer műsorral debütál a zsinagógában, a koncert előtt a Schola Academica 35 felnőttből és 12 gyermekből álló kórusa csendül fel a katolikus templom falai között.

Vasárnap este a Voces Aequales énekegyüttes koncertjének vendége Varga Mátyás pannonhalmi szerzetes. A koncertprogramot Lajkó Félix és zenekara zárja a református templomban.

 

(MTI)