Győr+
2011.08.17. 23:19

Csoportgyőztes a Rába ETO

A Rába ETO - több száz drukkere bíztatása mellett - legyőzte az osztrák aranyérmest is, így a magyar bajnok százszázalékos teljesítménnyel lett első az UEFA Futsal Cup bécsi selejtezőjében. A győriek a következő körben a világhírű Barcelonával is futsaloznak majd Lettországban.

Alaposan belekezdtett a magyar bajnok, az ETO Gyurcsányi vezérletével gyorsan háromgólos előnyhöz jutott már a mérkőzés elején. A házaigazda ezutána ugyan szépített, de miután rendezte sorait az ETO, újra hatalmas fölénybe került a Rába-parti együttes, amely szebbnél szebb gólokat lőtt, így futsalban is nagynak mondható, hatgólos előnyt harcolt ki már az első húsz perc után.

A szünet után is nagy fölényben futsaloztak a győriek, egy kontra után mégis az osztrákok szereztek gólt. Ez azonban nem zavarta meg az ETO játékosait, sőt nem okozott problémát az sem, amikor a győri kapust egy becsúszás után kiállították a játékvezetők, a zöld-fehérek ugyanis még emberhátrányban is tudták növelni előnyüket. Ezután sem állt le az ETO, s még két újabb gólt lőtt a magyar együttes, amely végül rendkívül magbiztos, fölényes győzelmet aratott az osztrák gárda fölött és hibátlan teljesítménnyel csoportelső lett a C jelű négyesben.

A siker azt jelenti, hogy a Rába ETO a következő körben Rigában a világhírű Barcelona csapatával is találkozik.

Rába ETO-Stella Rossa 10-3 (7-1)
Bécs, UEFA Futsal Cup-seletező, 3. mérkőzés, 300 néző. V.: Nonikashvili (grúz), Cachia (máltai).
Rába ETO: Matkovics – Dobre, Gyurcsányi, Lódi, Ninho. Cs.: Balázs (kapus), Al-Ioani, Harnisch, Dróth, Mincho, Peczár, Bárdosi. Edző: Artur Melo.
Stella Rossa: Klingenbrunner – Barbic, Belen, Bosnjak, Gager. Cs.: Cesovic (kapus), Coban, Cvejanovic, Demir, Leitner, Milutinovic, Osman. Edző: Ristovski Aleksandar.
Gsz.: Gyurcsányi (2., 3., 15.), Dróth (7.), Lódi (13., 31.), Harnisch (19., 20., 28.), Bárdosi (40.), ill. Milutinovic (8., 24., 37.)

Drucskó Zoltán, az ETO ügyvezető elnöke: – Az elvárásoknak megfelelően hoztuk az utolsó mérkőzésen is a győzelmet és biztosan jutottunk tovább a legjobb harminckettő európai csapat közé. Nagyon örülök, hogy az utolsó mérkőzésen is többszáz győri szurkoló előtt sikerült a továbbjutást kivívni, mert ez azt jelenti, hogy van jövője a futsalnak Győrben. Színvonalas rendezés és kitűnő játékvezetés jellemezte a tornát. Nem kell túlértékelni a sikert, hiszen Európa legjobb tizenhat csapata közé szeretnénk kerülni, folytatni kell a megkezdett munkát és javítani kell a tornán tapasztalt hibákait céljaink elérése érdekében. Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz.

Artur Melo: – Nehezebb mérkőzésre számítottam, kicsit nyugtalan voltam a találkozó előtt. Az utolsó pillanatban változtattunk is a megbeszélt taktikán, a letámadást választottuk, ami be is jött, ezt mutatta az első félidei eredmény is. Fantasztikus dolog, hogy sokaknak megmutathattuk, jó csapat vagyunk. Itt volt és gratulált nekünk még az angol labdarúgó szövetség vezetője is, akik kíváncsiak voltak a futsalra. Összességében elégedett vagyok, bebizonyítottuk, hogy számolni kell velünk Európában is. Most majd jöhet a Barcelona elleni meccs, melyen harcolni fogunk a világhírű csapat ellen. Külön gratulálok a kapusunknak Matkovics Gábornak, akit úgy érzem jogtalanul állítottak ki.

Bárdosi Hunor: – Nagyon örülök az első BL-gólomnak, köszönöm társaimnak a segítséget, s hogy együtt ünnepeltek velem.

Gyurcsányi Zsolt: – Valami ilyesmire számítottam. Mindhárom mérkőzés sima lett, jóval erősebb csapat vagyunk, mostani elelnfeleinknél. A Barcelona ellen megmutathatjuk, mire vagyunk képesek, nagyon várom, hogy világsztárok ellen jáétszhassunk.

etofutsal.hu