Győr+
2011.08.19. 08:03

Csángó kisdiákoknak gyűjtenek

Az Arrabona Városvédő Egyesület a hagyományokhoz híven idén is gyűjtést szervez a moldvai csángó magyar kisiskolás gyermekek megsegítésére.

A Kárpátokon túli magyarság megmaradásának feltétele magyar nyelvünk ismerete, hiszen tudjuk, „Nyelvében él a Nemzet”. Az írás és olvasás elsajátításának alapjait az ember elsős elemista korában kezdi, de ismerve határon túli testvéreink helyzetét ez a kezdet ott sokkal nagyobb tehertétel.

Az Arrabona Városvédő Egyesület bízik benne, hogy adományokkal segíthetik a következő generáció magyar nyelv tanulását, így megmaradását, enélkül ugyanis a magyar tanítók sokáig nem tudnak kitartani.

Magyarfalva gyermekei várják a segítő kezek adományát. Az egyesület idén nekik vinne tanszereket, iskolakezdő csomagot, füzetet, íróeszközöket, tollat, ceruzát, radírt. Az eszközöket szeptember 8-án juttatják el Magyarfalvára.

Az adományok gyűjtése 2011. augusztus 22-től szeptember 5-ig tart, helyszíne Győr, Tábor u. 5./a. Az adományokat ezen határidőn belül naponta 14-19 órák között várják.

Az akcióról bővebb információt a 06/70/6287853 illetve a 06/96/332500–as telefonszámon lehet kérni- mondta lapunknak Szabó Gyula, az egyesület alelnöke.