Családi nap a győri állatkertben

Győr+
2014.05.01. 07:53

Hagyomány már, hogy május elsején az állatkert családi napot és élvezetes programokat szervez Kiskúton.Május 1-én csütörtökön több színes programmal várja az állatkert az érdeklődőket.

A nap során több etetést is szemmel kísérhetnek a látogatók, a csimpánzok reggeliznek, a marabuk 11-kor kapják meg csemegéjüket, majd utánuk 12-kor a szomszédban lévő csuklyásmajmok, vagy más néven apellák. A saimirik vagy közismertebb nevén mókusmajmok 13:30-kor veszik át a főszerepet, míg a földimalacok etetését 14 órakor szemlélhetik meg az érdeklődők.

10:30-kor megnyitja kapuit a Makizoo, ahol a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a gyűrűsfarkú makik egyik csapatával. Ugyan simogatni nem lehet őket, de a vállalkozó szelleműek néhány finom falattal megkínálhatják ezt a Madagaszkáron őshonos makifajtát. A finom falatokat nem vetik meg, így valószínű, hogy nagy érdeklődéssel közelednek mindenkihez, aki belátogat hozzájuk.

Megmutatja magát Benji a láma is, aki 11 órakor és 13 órakor sétát tesz a látogatók közt, illetve Petra a dromedár is gondozói vezetésével a régi játszótér helyére sétál, ahol is tesz egy kis pihenőt 12:15-12:30-ig.

Az állatkert szervezésében a Kiskútra látogatókat több zenés program és táncbemutató is várja.

14:00-tól a B’Ron’Sis Hip-hop csapatának táncbemutatóját láthatják az érdeklődők, 14:30-tól Gáspár Laci lesz a színpad sztárvendége. 15 órától a Hello Kids zenél, őket a nap során többször is a fellépők közt tudhatjuk, hiszen 17 órakor, és 19 órakor is övék lesz a színpad. 16 órától ellátogat Kiskútra a Mosonszentmiklósi Fúvószenekar, majd 18 órától Illés Gabriella és Széles Zoltán operett slágerekkel szórakoztatják az érdeklődőket.

Az állatkertben a látogatók több ügyességi játékot is kipróbálhatnak. Az érdeklődők simogathatnak királypitont, madagaszkári bütyköscsótányt, szakállas agámát, és görögteknőst is.

 

Az állatkerti belépő megváltása egyszeri be- és kilépésre jogosít.

 

Forrás: www.zoogyor.com