Hirdetés

Csak félgőzzel termel a Paksi Atomerőmű

Győr+
2019.05.24. 17:21

Már két blokkja is leállt a Paksi Atomerőműnek, nem tervezett karbantartás kezdődött, így az erőmű áramtermelése a szokásos felére csökkent.

Hirdetés

Üzemi esemény történt Pakson: a hivatalos megfogalmazás szerint “terven felüli”, vagyis korábban nem betervezett karbantartás kezdődött a Paksi Atomerőmű 3. blokkján 2019. május 23-án 12:22-től – közölte az atomerőmű.

A munkálat csak a termelőegység teljes leterhelése mellett végezhető el, ezért az atomerőmű 3. blokkját is fokozatosan leállították csütörtökön. A blokk a tervek szerint május 25-én szombaton hajnali 5 órára éri el ismét a névleges teljesítményt.

Hirdetés

Termelési grafikon

Az atomerőmű tájékoztatása alapján a karbantartás a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve, a HUPX közzétételi honlapon bejelentve zajlik.

Azzal, hogy a 3. blokkot is leterhelték, a Paksi Atomerőmű négy blokkja közül jelenleg már csak kettő üzemel. Pár nappal korábban, május 18-án 0:00 órakor ugyanis már az atomerőmű 2. blokkját is leállította az üzemeltető személyzet, és megkezdődött a blokk tervezett főjavítása. A tervek szerint június 8-ig tart a 2. blokk főjavítása.

Mindez azt jelenti, hogy előre láthatólag szombaton reggel 5 óráig a Paksi Atomerőmű áramtermelése a szokásosnak mindössze a fele lesz.

Forrás: portfolio.hu

Kép: atomeromu.hu

likeold
a fb oldalunkat