Hirdetés

Cozma-gyilkosság – Megérkeztek a periratok a Győri Ítélőtáblára

Győr+
2011.11.14. 18:26

Megérkeztek a Cozma-gyilkosság iratai a Győri Ítélőtáblára a fellebbviteli főügyészségről - közölte Ferenczy Tamás szóvivő hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

Hétfőn érkeztek meg az “R. Sándor és társai ellen indult büntetőügyben” a dokumentumok – közölte, hozzátéve, kitűzött tárgyalási időpont így “értelemszerűen még nincs”.

Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

A sportoló gyilkosait idén júniusban ítélte el első fokon, nem jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság. Raffael Sándor első- és Németh Győző másodrendű vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott – legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak -, míg Sztojka Iván harmadrendű vádlottnak 20 évet kell az elsőfokú ítélet szerint fegyházban letöltenie. A többieket 5, 4, illetve 3 évnyi, valamint 2 év 8 hónapos börtönre ítélték.

Németh Balázs tanácsvezető bíró az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnsegédként, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A tanácsvezető bíró hangsúlyozta, hogy az első- és másodrendű vádlott az életfogytig tartó büntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadlábra.

Az ítélet szerint Pál Gábor negyed- és Bihari Csaba ötödrendű vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért előbbinek 5 évet, az utóbbinak 4 évet kell börtönben töltenie. Gergely Péterné hatodrendű és Antalik László hetedrendű vádlottat kétrendbeli bűnpártolás miatt – mint társtetteseket – vonta felelősségre a bíróság; az asszonyt 3 évi, a férfit 2 év 8 hónapi börtönre ítélte.

A bíróság a vádlottakat több évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. A bíróság rendelkezett arról is, hogy a vádlottaknak meg kell téríteniük az állam számára a 74 millió forint bűnügyi költséget is; így például Raffael Sándornak és Pál Gábornak 15-15 millió, míg Németh Győzőnek és Sztojka Ivánnak 14,5-14,5 millió forintot kell fizetnie.

(MTI)

Hirdetés