Győr+
2011.09.15. 15:12

Chéfek a gyermekekért

Négy chéf összefogásával indul az a jótékonysági gálavacsora-sorozat, amelynek első állomását 2011. szeptember 23-án rendezik. A befolyt összeget teljes egészében a Magyar Gyermekmentő Alapítvány győri képviseletének ajánlják fel.

Az első gálavacsorának a Matias Étterem ad otthont. Major Erik üzletvezető elmondta, a négy kitűnő szakács összefogásával létrejött jótékonysági rendezvényt negyedévente fogják megtartani más-más helyszínen. Az első rendezvény teljes bevételét a Magyar Gyermekmentő Alapítvány győri képviselete kapja meg. Az ötfogásos vacsoráról Edvi László (mesterszakács), Suga Péter (mesterszakács), Turcsán Tamás (executive corporate chef) és Csidei Tamás (mesterszakács) gondoskodik.

Az alapítvány részéről Horváth Eszter mondott köszönetet a támogatásért. Kifejtette, az első mentőkocsijuk a fővárosban állt szolgálatba, majd a Balaton környéke következett. A harmadik mentő Győrben és száz kilométeres körzetében látja el feladatát, hamarosan pedig Pécs környékén is működni kezdenek.

Bő másfél év alatt a győri autó ezerötszáz esethez érkezett ki. Elsősorban olyan balesetekhez hívják a járművet, ahol gyermek is sérült, de ha ilyen riasztás éppen nem érkezik, akkor a felnőtt balesetesek ellátását is végzik. Horváth Eszter hangsúlyozta, a gyermekmentő felszereltsége miatt tulajdonképpen egy mozgó intenzív osztály, ahol mindig orvos teljesít szolgálatot. Feladatellátás közben az idén már hét újraélesztést is végeztek.

Suga Péter kiemelte, egy örömfőzésre készülnek, hiszen mind a négyen nagyon szeretik a szakmájukat, és most ezzel még segíthetnek is a rászorulóknak. Mint fogalmazott, nem véletlen, hogy nem csupán egyetlen estére készülnek, hiszen a gasztronómia tárháza kimeríthetetlen, és sajnos segítségre szoruló emberek is mindig akadnak.

Turcsán Tamás hozzátette, az este a minőségi ételekről fog szólni, amit az éppen aktuális fogáshoz illő borkülönlegesség egészít ki. Az estre a finom ízek kedvelőit várják, akik szívesen adakoznak a nemes célra.

A programot, a menüt, illetve az asztalfoglalási információkat itt olvashatja: