Hirdetés

Elismeréssel jutalmazták

győr+
2019.10.09. 13:57

Caritas Hungarica díjjal ismerték el Burján Gyulánét, nyugdíjas védőnőt, a Győri Egyházmegyei Karitász csoport oszlopos tagját.

Hirdetés

Az elismerést azok kapják, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat.

Az idén 39 önkéntes részesült az elismerésben, köztük a Győri Egyházmegyét képviselő Burján Gyuláné. Nyugdíjas védőnőként jó ismerője a győr-bácsai területnek, és alapító tagja a 2010 óta működő helyi karitász-csoportnak.

Hirdetés

Bácsán és Sáráson évente többször tartós élelmiszert és egyéb adományokat oszt szét. Panni néni tősgyökeres bácsaiként egész életében gondoskodó szeretettel fordult a helyi közösség felé, nehéz élethelyzetek ismerőjeként a csomagok összeállításában és átadásában egyaránt nélkülözhetetlen érdemeket szerzett.

A napokban tartott díjátadó ünnepség kezdetén Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Katolikus Karitász elnöke koncelebrált hálaadó szentmisét mutatott be a Magyar szentek templomában. A szentmise után Spányi Antal és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója adta át a Caritas Hungarica díjakat.

Kiemelt képünkön a Győri Egyházmegyét képviselő Molnár-Knolmayer Zsanett, a harkai karitászcsoport munkatársa, valamint Burján Gyuláné, a győr-bácsai karitász csoport tagja látható.

Kapcsolódó témák: #közélet |
likeold
a fb oldalunkat