Győr+
2011.08.12. 07:37

Bűnmegelőzés az idősek érdekében

Olyan szakembereket képeztek ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény közös programjában, akik időseket tájékoztatnak arról, hogyan előzhetik meg a sérelmükre elkövetett bűncselekményeket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménynek (EESZI) együttműködése a múlt év végén hívta életre az úgynevezett idős programot.

Az országosan egyedülálló kezdeményezés az idősek azon rétegét szólítja meg, akik életkoruk, egészségi állapotuk miatt napjaikat főként otthonukban töltik. A köztük és a külvilág közötti „kapcsolattartó” az elő-, és a szociális gondozó.

A program beindításának első lépéseként Győrben megtörtént egy 15 fős „tesztcsoportnak” a képzése – a megye bűnmegelőzési szakembereinek közreműködésével.

Az idősekkel közvetlenül foglalkozó szakemberek alapvető bűnmegelőzési ismeretekkel, aktuális időseket érintő információkkal rendelkeznek. Feladatuk mindezen ismeretek célcsoporthoz történő eljuttatása- olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának közleményében.