Hirdetés

Bővítette raktárát a Somogyi Elektronic

Győr+
2019.06.18. 16:40

Befejeződött a Somogyi Elektronic raktárfejlesztésének harmadik üteme. Az ünnepélyes avatón Borkai Zsolt polgármester méltatta a negyven éves családi vállalkozást, amely az elsők között telepedett le az ipari parkban.

Hirdetés

“Az eddig 7500 raklap helyett immár 9 ezer raklapon tudjuk tárolni az általunk forgalmazott termékeket” – mondta el Somogyi Zsolt ügyvezető igazgató, akitől megtudtuk azt is, hogy a beruházás 550 millió forintba került.

Hirdetés

„A város életében nem csak a multinacionális cégek, hanem a kis- és közepes vállalkozások is fontos szerepet játszanak” – ezekkel a szavakkal gratulált a város első embere a Somogyi Elektronic tulajdonosainak, Somogyi Jánosnak és Nagy Györgynek. A polgármester hangsúlyozta azt is, hogy az iparűzési adó csökkentésével, valamint az ipari park infrastruktúrájának fejlesztésével folyamatosan azon dolgoznak, hogy az itt levő vállalkozások versenyképessége növekedjen. A mostani fejlesztés pedig azt bizonyítja, a cég jó úton jár, fejlődése negyven éve töretlen.

A Somogyi Elektronic Magyarországon kívül Romániában és Szlovákiában is rendelkezik céggel. Több mint háromezer termék kis- és nagykereskedelmével foglalkoznak. Fő profiljuk az elosztó hosszabbítók, a hűtő és fűtő kiegészítők, karácsonyi termékek, valamint háztartási kisgépek forgalmazása. Több mint kétezer kiskereskedővel és valamennyi multinacionális áruházlánccal kapcsolatban állnak, az általuk forgalmazott termékek szinte mindenütt megtalálhatók.

A cég 130 alkalmazottal rendelkezik, akik a hőség beköszöntével folyamatosan túlóráznak, mivel óriásira nőtt a kereslet a meleget enyhítő termékek iránt.

„Már most kinőttük a raktárainkat” – utalt arra Somogyi Zsolt, hogy a jövőben elkerülhetetlen lesz a további bővítés.

Szerző: Koloszár Tamás
Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat