Hirdetés
Győr+
2016.03.17. 18:06

Borkai Zsolt évértékelője a kamarában

Ez lassan nem meghívás, hanem hagyomány – ezzel a mondattal nyitotta évértékelő előadását a Győr-MosonSopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Borkai Zsolt, Győr polgármestere, aki rögtön az elején jelezte azt is, az önkormányzatnak fontosak a vállalkozások, amelyek nap, mint azon dolgoznak, hogy új munkahelyeket teremtsenek.

 

Hirdetés

A polgármestert Mihalicz Antal kamarai elnök üdvözölte, s úgy fogalmazott, a kamara és a város között jó együttműködést élnek meg, s aki nyitott szemmel járja a várost, láthatja, az önkormányzat jól gazdálkodik a rábízott javakkal.

Hirdetés

Borkai Zsolt részletesen beavatta a vállalkozókat a város minden részletébe.

Első kézből informálta őket arról, hogy 9,3 milliárd forintból 1200 férőhelyes kollégium épülhet Győrben, a pénz kétharmadát az állam adja, az önkormányzat pedig három milliárd forintot tesz hozzá. A létesítmény a 2017-ben megrendezendő ifjúsági olimpia fesztivál idején az egyik olimpiai faluként szolgál. A nap másik jó híreként értékelte azt, hogy bezárják Vámosszabadiban a menekülttábort.

Mindennek az alapja a gazdaság, ha az jól működik, a város is jól működik – fogalmazott a polgármester, aki szerint továbbra is azon dolgoznak, hogy a vállalkozásoknak kedvező gazdasági környezetet teremtsenek. Másfél éve tíz százalékkal csökkentették az iparűzési adót, a bevétel azonban nem lett kevesebb az önkormányzatnál, miközben a vállalkozások tudtak fejleszteni.

A Radnóti utca kikötése az 1-es főútra, a Bécsi Kapu tér felújítása, az ifjúsági olimpiai fesztiválhoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések, a Puskás utca kikötése az Iparcsatorna melletti útra, a Kossuth utca felújításának folytatása – sorolta a polgármester hosszasan azokat a fejlesztéseket, amelyek az idén prioritást élveznek.

Részletesen kitért a jövő évi EYOF-ra. Az ifjúsági olimpiai fesztivál megrendezéséhez idén a központi költségvetés 3,2 milliárd forintos támogatást ad. A megépülő kollégium mellett az olajgyár helyén felépülő kétszáz lakás jelenti a másik olimpiai falut, ez az OTP beruházásában valósul meg. A harmadik nagy, ehhez kapcsolódó beruházást a Radnóti utcában felépülő sportközpont jelenti.

Hadiállapotok lesznek Győrben, 2017 nyarára azonban minden a helyére kerül – fogalmazott Borkai Zsolt, aki a győriek türelmét és megértését kérte, az építkezések és beruházások átmeneti kellemetlensége a város újabb fejlődését jelzi.

Az eseményről részletesen a Győr+ Hetilap jövő pénteki számában olvashatnak.

Koloszár Tamás

Fotó: O. Jakócs Péter

 

likeold
a fb oldalunkat