Győr+
2011.08.20. 19:06

Borkai: sikeres a rendezés, fantasztikus a hangulat

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint sikeres a rendezés és fantasztikus a hangulat Szegeden, az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

“Lenyűgöző, hogy telt ház előtt zajlik az esemény. Sorra jönnek az ötkarikás kvóták és az érmek, köztük aranyak is. Ismét kiderült, hogy a magyar emberek szeretik a sportot és itt, Szegeden különösképpen a kajak-kenut” – mondta az MTI-nek a sportvezető, aki különösen annak örült, hogy az eddigi négy aranyból kettő olimpiai számban született.

Hozzátette, hatalmas sportdiplomáciai eredménynek tartja, hogy a sportág kvótáinak nagy részéről döntő világeseménynek Magyarország a házigazdája. Kiemelte, hogy Szeged az eredetileg kijelölt franciaországi helyszín helyett beugróként vállalta a rendezést, és komoly állami szerepvállalás mellett igen szép és sikeres világversenynek ad otthont. Szerinte Szegednél keresve sem lehetett volna jobb helyszínt találni.

A MOB vezetője a londoni magyar csapat létszámát illetően nem fogalmazott meg konkrét elvárást. Úgy vélte, amennyiben a női vízilabda-, a férfi kézilabda-, vagy a minimális kijutási eséllyel rendelkező női kézilabda-válogatottból valamelyik kvalifikálja magát, akkor összejöhet a 160 fő, de ha ezek a csapatok nem lehetnek ott a jövő évi olimpián, akkor jóval kisebb lesz a létszám.

(MTI)