Győr+
2012.01.29. 12:27

Borkai Petra lett a Miss Alpok Adria döntőjének győztese

A tegnapi Miskolci Egyetemen rendezett Miss Alpok Adria Szépségverseny magyarországi döntőjének győztese Borkai Petra lett.

Három napos felkészítés előzte meg a versenyt, melyen összesen 21 lány szerepelt – idézte fel a rendezvényt Borkai Petra, aki a mátraházai tábort megszakította, mert az iskolai szalagavatójára hazajött Győrbe. Így aztán az utolsó színpadi próbákon nem tudott részt venni, csak a megmérettetésre érkezett vissza Miskolcra.

– A táborban különböző koreográfiákat, járástechnikát, táncot és kommunikációt is tanultunk – mondta Petra.

A fellépés előtt saját elképzeléseik szerint készült el a frizurájuk és a sminkjük, Petra a fekete, s arany árnyalatokat választotta, mert ez illett az estélyi ruhájához. A szponzorok egyébként díszmagyart is varrattak nekik, abban táncolták el a versenyen a palotást. A lányoknak fürdőruhában is be kellett mutatkozniuk.

– A zsűriben volt szépségkirálynők és a szépségipar szakemberei ültek – tájékoztatott a verseny nyertese. Minden ruhában külön pontozták őket.

A rendezvényen nem csupán a szépség számított, hanem a megjelenés,az egyéniség, a kisugárzás, a kommunikációs készség, a beszédmód és a fogalmazási képesség is.

Minden lány bemutatta saját megyéjét, s azon belül azt a települést, amely legközelebb állt a szívéhez. Petra természetesen Győrről beszélt.

– Azt mondtam el: szerintem Győrben egy egész élet leélhető úgy, hogy az ember azt érezné, lemaradna valamiről – mondta Petra.

Nem számított a győzelemre, titkon azért bízott abban, hogy az első hely valamelyikét megnyeri.

– Nagyon szépek voltak a lányok – ismeri el.

A győri győztes képviseli Magyarországot az olaszországi versenyen. A megmérettetésre kora tavassal kerül sor.

– Addig is az érettségire tanulok minden erőmmel – ígérte Borkai Petra.

A fotón koronával Petra, a megye szépe amp; Miss Alpok Adria Szépségverseny magyarországi döntőjének győztese. Udvarhölgyei, Juhász Ivett (balra) második és Lugosi Alexandra (jobbra) harmadik helyezett.

gyorplusz.hu

Fotó: MTI

A 19 éves Borkai Petra nem először ért el sikert a szépségével. Tavaly a balatonfüredi Anna-bál első udvarhölgye lett, idén pedig a Szentkirályi ásványvíz arcai közé választották, amelyről bővebben ITT olvashatnak.