Hirdetés
Győr+
2012.03.22. 16:39

Borkai: a kormányfő nem kötelezte el magát a gönyűi kikötő mellett, Győrnek jók az esélyei

Nincs miniszterelnöki nyomás annak érdekében, hogy a gönyűi kikötőben létesüljön az Audinak beszállító logisztikai park – nyilatkozta portálunknak Borkai Zsolt polgármester, országgyűlési képviselő.

Hirdetés

Nem dőlt el, hogy Győrött vagy Gönyűn, a kikötőben épül-e meg a logisztikai központ – ezt Borkai Zsolton kívül Lőre Péter, az Audi kommunikációs igazgatója is megerősítette a gyorplusz.hu érdeklődésére.

Hirdetés

A kérdés azért vált újra aktuálissá, mert csütörtökön a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Győr-Gönyűi kikötőre írta ki a pályázatot. Megtudtuk: erre azért van szükség, hogy a kikötőre is lehessen szabályos, törvényes ajánlatot tenni.

– Az Audi már ezt megelőzően meghirdette meghívásos pályázatát – mondta el Lőre Péter. Az igazgató a tenderről annyit közölt: azt az új járműipari fejlesztéshez kapcsolódó logisztikai szolgáltatásra, valamint logisztikai-beszállítói park létesítésére írták ki.

Fontos feltétel, hogy Győrt és a város 20 kilométeres körzetében található telephelyeket lehet megjelölni. Lőre Péter külön nem említette, de ebből következik, hogy Pozsony a mostani elképzelések között nem szerepel. A döntés azonban az Audi joga, s ha netalántán a hazai telephelyekre benyújtott pályázatok számára nem elfogadhatóak, Pozsony is szóba kerülhet.

Az eddigi hírek szerint a kormány a gönyűi kikötőt favorizálja, Becsey Zsolt külgazdasági megbízott – akinek nevesített funkciója az Audi-fejlesztés koordinálása – korábban nyilvánosan is a gönyűi kikötő mellett tette le a voksot.

Borkai Zsolt viszont azt hangsúlyozta: sem a kormány, sem a miniszterelnök nem kötelezte el magát egyetlen helyszín mellett sem. A közös érdek persze az, hogy mindenképpen Magyarországra kerüljön a beruházás, hangoztatta a polgármester.

– Én mindent megteszek azért, hogy a beszállítói park a városunkban épüljön ki – jelentette ki Borkai Zsolt.

Hozzátette: erre azért is van esély, mert Győr ajánlata kedvezőbb, mint a gönyűi kikötőé.

gyorplusz.hu

likeold
a fb oldalunkat