Hirdetés
Győr+
2012.02.23. 06:48

Böllérfesztivál a győri Aranyparton

Háromnapos böllérfesztivált rendez a hétvégén Győr; a középkor végének fontos állatvásár helye. A húsrajongók mellett azokat is várják az Aranypartra, akiket érdekelnek a népi kézművesek és termékeik.

Hirdetés

Az első alkalommal megrendezett, de hagyományteremtőnek szánt fesztivált azért tették e hét utolsó három napjára, hogy fellendítsék az év eleje közösségi és idegenforgalmi programok szempontjából valamivel szélcsendesebb időszakát – mondta az MTI-nek a győri városháza marketing, turizmus és kommunikációs osztályának vezetője.

Hirdetés

Domanyik Eszter közölte: adta magát témaként a hagyományos disznóölés időszaka. A szombati böllér- és a vasárnapi kolbásztöltő versenybe akár a látogatók is beszállhatnak.

A helyszínnek külön aktualitást ad, hogy – Sopron mellett – Győr volt a középkor végének egyik fontos nyugat-magyarországi állatvásárhelye. Ide még Szerbiából is hajtottak fel állatokat; az így érkezett és az őshonos fajták keveredése a mangalica – jegyezték meg a szervezők.

A gyomor barátai mellett a zeneszeretőknek is ígér programokat a fesztivál. Pénteken este egyebek mellett Solymos Tóni, másnap a Sógorok és Király L. Norbert is fellép, vasárnap pedig a Magna Cum Laude koncertje zárja a programot.

(MTI)

Az egykori győri vásárteret ábrázoló kép Szabados István gyűjtéséből való – facebook.hu

likeold
a fb oldalunkat